andrija_zlatic

Zlatić počeo Bundesligu pobedom sa sjajnih 389 krugova, Šekarićeva izgubila poen u prvom kolu

 

Dvoje srpskih reprezentativaca pištoljem, Andrija Zlatić i Jasna Šekarić koje se takmiče u Bundesligi u ekipi Kelhajm Mind u  grupi Jug, počeli su sezonu sa polovičnim uspehom.

U prvom kolu protiv  Althajm Valdhauzena u gostima, Jasna Šekarić je izgubila poen sa Darka Sunka 377:372 kruga, ali je Kelhajm pobedio sa 4:1 i 1.844:1.873 u krugovima. Andrija Zlatić je u prvom kolu samo gledao takmičenje, jer može u istom kolu da gađa samo jedan stranac u ekipi, ali je u drugoj rundi na domaćem strelištu  zabeležio sjajnih 389 krugova  i deklasirao Italijana Viđilija Fajta (379) donevši svom timu poen za ukupnih 4:1 protiv Ulrih Šogla (1.876:1.856 u krugovima). Drugi najbolji rezultat u meču imala je članica Minda Dorsuren Mungbajar Nemica mongolskog porekla od 375 krugova.

Povezana vest:  Arunovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije u 2017.

U ovom timu gađaće u drugom delu Bundeslige i olimpijac Srbije Damir Mikec. Kelhajm je posle dva kola vodeći sa četiri boda i 8:2 u poenima.

U Bundesligi vazdušnom puškom ove sezone gađaće i Ivana Maksimović mlada olimpijka Novog Beograda Ušća kao članica Kevelara, tima iz grupe  Sever. Nije gađala u prvom kolu gde je blisotao drugi stranac u timu Izraelac Serhi Rihter sa dve pobede sa 399 i 396 krugova. Kevelar je pobedio sa 5:0 Tus Hilger i izgubio sa 3:2 od Mengshauzena i trenuto je treći na tabeli.

Povezana vest:  Srbija osma nacija na EŠ u Mariboru

Uslovi takmičenja u  Bundesligi su specifični, jako je bučno, navija se  uz upotrebu svih rekvizita i gađa strelac protiv strelca na 40 dijabola .Pobeda protiv rivala donosi bod ekipi. Maksimalno može da bude 5:0, minimalni rezutat meča je 3:2. Takmičenje je prvo ligaško, svako sa svakim, po grupama, Sever i Jug, sa po osam ekipa i po četiri najbolje ekipe idu na finalni turnir. Tamo se prvo gađa četvrtfinale, potom polufinale i zatim finale i meč za treće  mesto.

Povezana vest:  Ivana Maksimović osvojila zlato, Zorana Arunović bronzu u Minhenu