slobodan_trkulja

Trkulja sutra svira za bebe u SKC-u
 
Poznati muzičar Slobodan Trkulja održaće sutra u Studentskom kulturnom centru neobičan koncert namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta.
Trkulja će svirati na jermenskiom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali i na dečijim igračkama.
Kao instrumenti poslužiće mu i različiti predmeti na kojima njegova jednogodišnja ćerka voli da pravi buku, odnosno „svira“, kao što je tuba za foliju.
Trkulja je nedavno u izjavi Tanjugu rekao da za njega ovaj koncert predstavlja veliki izazov i da se veoma raduje stvaranju nečeg novog i nesvakidašnjeg.
-Ja sam odlučio da se naoružam dečijim igračkama, jer kada hoćeš da osvojiš decu moraš da imaš oruđe koje je njima blisko. Jako mi je zanimljivo da uklopim te igračke koje su van svakog tonaliteta sa muzikom koju stvaram – istakao je priznati umetnik.
Ideja je, objasnio je Trkulja, da se donese pregršt predmeta, sa kojima deca mogu da se igraju, iskoriste ih kao instrument, izraze svoju kreativnost.
-Jako je bitno prići tim mladim ljudima, bebama i maloj deci, naučiti ih da budu kreativni, da istražuju, da se ne boje da iskoriste predmet za pravljenje zvuka i na taj način komuniciraju sa drugima – ocenio je Trkulja.
Koncert je specifičan i po tome što će deci tokom Trkuljinog nastupa biti dozvoljeno da leže, šetaju, igraju i smeste se kako im odgovara na jastucima koji će biti raspoređeni po sali SKC-a.
Nakon koncerta biće organizovana radionica na kojoj će mališani imati priliku da sviraju zajedno sa Trkuljom ili crtaju.
-Radujem se posebno tom delu gde će deca uzeti u ruke neki instrument, tj. igračku ili nešto u šta se lupa, udara i svira, a ja ću probati da ih pratim na svojim instrumentima, te da se od toga napravi nešto lepo – naglasio je Trkulja, dodavši da ne bi bilo loše da svako dete ponese neku svoju omiljenu igračku.
Koncert je deo projekta „KONCERTiši se“ Centra za kulturu i informisanje „Kisaru“, koji će obuhvatiti čitav ciklus koncerata za najmlađe sa ciljem da se muzika približi deci i utiče na razvoj njihovog muzičkog ukusa.
Projekat se organizuje u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom, a podržali su ga Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete i nauke.
Povezana vest:  Tony potvrdio ''Lexus je stvoren da fascinira''