michael-jackson-this-is-it-movie 

Bez presude Konradu Mareju posle prvog dana većanja porote
 
Porota na suđenju Konradu Mareju, lekaru pokojnog pevača Majkla Džeksona koji je optužen za ubistvo iz nehata, posle prvog dana većanja nije donela presudu da li je Marej kriv ili ne.
Porota, koju čini sedam muškaraca i pet žena, nastaviće razmatranje krivice doktora Mareja u ponedeljak, preneo je Rojters.
Porota je počela većanje juče nakon šestonedeljnog suđenja, pošto su tužilaštvo i odbrana izneli završne reči u Višem sudu u Los Anđelesu.
Marej (58), koji je bio unajmljen da brine o Džeksonu tokom njegovih priprema za seriju povratničkih koncerata 2009. godine, optužen je da je iz nehata ubio slavnog pevača, tako što mu je dao prekomernu dozu anestetika propofola, koje je Džekson, u kombinaciji sa drugim sedativima, uzimao zbog problema sa spavanjem.
Marej se na sudu izjasnio da je nevin, a ukoliko bi bio proglašen krivim mogao bi da bude osuđen na četiri godine zatvora.
Lekar je priznao da je Džeksonu dao dozu propofola kako bi mu pomogao da zaspi, a njegovi advokati su tokom suđenja naglasili da je pevač sam odgovoran za svoju smrt, jer je bez znanja Mareja uzeo dodatnu dozu leka zajedno sa drugim sedativima, što je bilo fatalno.
Tužioci su okrivili Mareja za nemar prilikom lečenja Džeksona, jer je u njegovoj kući držao opasan lek, nije pratio njegovo stanje, odlagao da pozove hitnu pomoć i nije rekao lekarima da je pevaču dao propofol.
Povezana vest:  Prislijev Grejslend obeležava Mundijal