Shakira-is-honored-on-The-Hollywood-Walk-Of-Fame-04

Šakira dobila zvezdu na Stazi slavnih

 

Kolumbijska pevačica Šakira dobila je zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu. Dobitnica nagrade Gremi u utorak je, pred stotinama obožavalaca, otkrila svoju zvezdu kod holivudskog Hotela „W“ na Holivud bulevaru. Njena zvezda je 2.454. na holivudskoj aveniji.

-Ovo je neverovatno. Želela bih svima da vam se zahvalim – kazala je pevačica.

Šakira je opisala svoju prvu posetu bulevaru kojim se prošetala sa majkom kada je imala sedam godina i rekla da joj je tom prilikom majka rekla:

Povezana vest:  Fenomen Dead Can Dance napokon u Beogradu!

-Šaki, ovde će jedom biti i tvoja zvezda.

-Da je neko čuo naš razgovor, pomislio bi da je luda – dodala je Šakira, čiji su roditelji prisusuvovali ceremoniji.

Pevačica stara 34 godina uskoro će u Las Vegasu biti proglašena za latinoameričku dobitnicu Gremija godine. Rođena kao Šakira Izabel Mebarak Ripol u Barankili, Kolumbiji, Šakira je svoj prvi album, „Magia“ izdala sa 14 godina. Njena popularnost porasla je u Latinskoj Americi i Španiji nakon albuma „Pies Descalzos“ 1995. i „Donde Estan los Landrones?“ 1998.

Povezana vest:  Koje mesto spaja Leu Dobričić i Veliku Gradsku Igranku ovog vikenda?

Njen prvi album na engleskom jeziku „Laundry Service“ iz 2001, na kome se nalazio hit „Whenever Whereever“ u svetu je prodat u više od 13 miliona primeraka.

Šakira je sakupila milione dolara za borbu protiv siromaštva I obrazovanje siromašnih putem svoje fondacije Pies Descalzos.

Pevačica je zvezdu posvetila fanovima, koji su „slušali, podržavali i razumevali njenu muziku tokom svih ovih godina“, kao i hispano stanovništvu SAD čija zajednica, kako je ocenila, „svojim snovima I radom ulepšava ovu zemlju.“

Povezana vest:  Džastinov menadžer: Biber mora još mnogo toga proći

Poseban komitet bira poznate kvalifikovane za zvezdu na Bulevaru slavnih, a oni koji je prihvate plaćaju 30.000 dolara za troškove.