euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Pablo Laso: Pobeda u Beogradu otvara vrata Top 16 faze

 

Trener košarkaša madridskog Reala Pablo Laso rekao je danas da bi njegovom timu pobeda nad Partizanom u hali Pionir širom otvorila vrata plasmana u Top 16 fazu Evrolige.

-Svesni smo značaja ovog meča, jer ćemo igrati protiv velikog rivala u paklenoj atmosferi. Znamo da je Partizan u prvom kolu izgubio kod kuće od Efesa i sada mora da juri pobedu. U ovako izjednačenoj grupi svaka utakmica je veoma važna. Ako pobedimo u Beogradu, bićema veoma blizu Top 16 faze – rekao je Laso.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Nju Orleansa, Minesote i Majamija

Bek „kraljevskog“ kluba Martinas Pocijus rekao je da zna kakva će biti atmosfera u Pioniru, pošto je prošle sezone gostovao u Beogradu u dresu Žalgirisa.

-Imao sam priliku da osetim beogradsku atmosferu, u kojoj je gostima uvek izuzetno teško. Trudićemo se da ne dozvolimo da to utiče na našu igru. Čeka nas jak protivnik i spremni smo na borbu tokom svih 40 minuta – kazao je Pocijus.

Povezana vest:  EP ŽENE 2013, Marina Maljković: Ovaj tim u stvaranju je zvezda

Partizan i Real do sada su igrali 16 puta i srpski klub je slavio samo jednom. Crno-beli trenutno imaju jednu pobedu i dva poraza u C grupi Evrolige, dok Real ima učinak 2-1. Utakmica četvrtog kola Evrolige Partizan – Real Madrid igra se sutra od 20.45 u hali Pionir.