14. pancevacki jazz festival

Sutra počinje 14. Pančevački džez festival

 

Poznati džez gitarista Majk Stern (Mike Stern) otvoriće sutra, koncertom u Kulturnom centru Pančeva, 14. Pančevački džez festival, koji će do 13. novembra okupiti neke od najboljih domaćih i stranih džez muzičara. Sa Sternom nastupiće bubnjar Dejv Vekl (Dave Weckl), kao i poznati džez muzičari Kris Min Doki (Chris Minh Docky) i Bob Malak (Malać), a ulaznice za njihov koncert rasprodate su još 31. oktobra.

Povezana vest:  PROMOCIJA NOVOG ALBUMA VASILA HADŽIMANOV BAND-a U MIKSER HOUSE-u

Drugog festivalskog dana nastupiće izuzetna džez pijanistkinja Lin Ariel (Lynne Arriale) sa svojim „Konvergens“ (Convergence) kvartetom, kao i sastav „Tripl ejs“ (Triple Ace), dok će 13. novembra biti održan koncert „Veče muzike Roberta Haubera – Tribjut to Bil Evans“ uz učešće Beogradskih simfoničara i poznatih pančevačkih džez muzičara, a pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića.

Povezana vest:  Prva pesma Bojzona posle smrti Stivena Gejtlija

Ovaj koncert je posvećen poznatom kompozitoru Robertu Hauberu, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Bila Evansa. Poslednjeg festivalskog dana koncert će održati i Vladimir Kostadinović i „Njujork kvartet“.

Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana, u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23.30 časova, biće organizovan „džem sešn“ u kome će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći muzičari. Ulaznice se prodaju po promotivnoj ceni od samo 200 dinara, čime organizatori festivala žele da doprinesu široj afirmaciji džez muzike i većoj dostupnosti kulturnih sadržaja.

Povezana vest:  Sizor Sisters pišu muziku za Fragliche