U finale idu Oliver Katić, Emina Jahović i Milan Stanković

oliver_katicFinalisti odabrani za nacionalni izbor za predstavnika Srbije na ovogodišnjem takmičenju „Pesma Evrovizije“ su Milan Stanković, Emina Jahović i Oliver Katić uz vokalnu pratnju Jelene Marković. Predstavnika Srbije izabraće gledaoci RTS-a u televizijskoj emisiji 13. marta. 
Nakon kastinga na kojem su učestvovali Željko Vasić, Milan Stanković, Minja Samardžić, Emina Jahović, Marija Lazić, Nenad Ćeranić, Oliver Katić, Jelena Marković, Marko Vulinović i Adil Maksutović, kompozitor Goran Bregović procenio je da će njegove tri pesme najbolje predstaviti Milan Stanković, Emina Jahović i Oliver Katić uz vokalnu pratnju Jelene Marković. 
Nacionalno finale održaće se 13. marta u okviru televizijske emisije „Tri pa jedan za Oslo“ u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a. Pored revijalnog dela emisije, finalisti će izvesti takmičarske kompozicije dva puta te večeri, kako bi se gledaoci lakše odlučili koga žele za predstavnika Srbije u Norveškoj maja ove godine. 
Naredne dve nedelje, finalisti će posvetiti detaljnoj pripremi interpretacije i scenskog nastupa. Radiće se poslednje izmene na tekstovima i aranžmanima, a kao rezultat se očekuje vrhunska produkcija po kojoj je Bregović poznat. Na osnovu odabranih vokala, snimaće se živi instrumenti na njihove intonacije. 
Pored rada u studiju Gorana Bregovića, Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić radiće i sa koreografima u cilju pripreme što efektnijeg scenskog nastupa. 

Povezana vest:  Spot za pesmu sa debi albuma benda Zerkman Big Bang