amy winehouse 04

Ejmi Vajnhaus planirala rad sa supergrupom

 

Pokojna britanska pevačica Ejmi Vajnhaus planirala je da snimi novi materijal sa „supergrupom“, izjavio je muzički producent Salam Remi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Remi je izjavio da je pevačica nameravala da snimi džez album sa bubnjarom grupe „Ruts“ (Roots) Kvestlovom (Questlove) i saksofonistom Sovetom Kinčom (Soweto Kinch).

Remi je radio na oba albuma Ejmi Vajnhaus i na njenom posthumnom albumu, „Lioness: Hidden Treasures“, koji će u prodaju stići sledećeg meseca. Producent je rekao da je znao za njene planove o „supergrupi“ zato što je pevačica „zapisivala sve što je planirala da radi“.

Povezana vest:  POZNAT KOMPLETAN LINE UP ARHANGEL FESTA

Kvestlov se pojavljuje u nekoliko pesama na posthumnom albumu, uključujući numere „Half Time“ i „Best Friend“. Na albumu je 12 pesama, uključujući ranije neobjavljeni materjal I alternativne verzije starijih pesama.

Remi je rekao da je, kada je muzika bila u pitanju, Ejmi Vajnhaus bila perfekcionistkinja.

-Izdvajala je mnogo vremena za svoje pesme koje su na kraju uvek ispadale donekle autobiografske. Pisala je o svojim iskustvima, ali tek pošto bi ih sagledala sa distance – objasnio je.

Povezana vest:  Novi disco-funk hit Ivane Kindl

Ranije ovog meseca objavljeno je da će posthumni album Ejmi Vajnhaus biti objavljen 5. decembra. Jedna funta od svakog primerka prodatog albuma ići će fondaciji Ejmi Vajnhaus, dobrotvornoj organizaciji za pomoć mladima sa problemima, koju je osnovao pevačicin otac. Fondacija je zvanično osnovana u septembru, kada bi pevačica napunila 28 godina. Ejmi Vajnhaus je umrla u julu u 27. godini, od slučajnog trovanja alkoholom.

Povezana vest:  ENDI – novi miljenik tinejdžera