Nisville2011-ilustracija1

Za Beogradski rok festival prijavilo se 68 bendova

 

Za prvi Beogradski autorski rok festival (BARF), koji će biti održan 12. i 13. decembra, prijavilo se ukupno 68 bendova, saopštio je danas organizator, Udruženje rok muzičara Srbije. Narednih dana biće objavljeni članovi stručnog žirija koji će izabrati devet finalista, dok će publika, glasanjem na Fejsbuk stranici festivala, odličiti ko će biti 10 takmičar koji će se predstaviti 12. i 13. decembra u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd.

Povezana vest:  EXIT festival je prvi veliki festival na svetu koji je omogućio plaćanje Bitkoinom

Svi zainteresovani moći će da glasaju za 10. finalistu od 20. do 27. novembra. Predsednik URMUS-a Predrag Peđa Cvetković ocenio je da je veliko interesovanje za učešće na festivalu pokazatelj da se veliki broj, pre svega mladih, bendova bavi autorskim radom i opravdalo inicijativu Udruženja, čiji je cilj afirmacija rok muzike.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori na prvom Ušće festu

Na festivalu će biti dodeljene četiri nagrade: prva nagrada žirija iznosi 100.000 dinara, druga nagrada je vaučer za muzičku opremu u vrednosti od 50.000 dinara, treću nagradu predstavlja 30 sati snimanja u muzičkom studiju, dok nagrada publike iznosi 50.000 dinara.