seniorke_slavlje

KUP KARPATA

Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju

 

Ženska reprezentacija Srbije, briljirala  je na startu „Kupa Karpata“ u rumunskom gradu, Turnu Severinu.  Izabranice selektora Saše Boškovića, deklasirale su Makedoniju 41:20 (21:9), pruživši sjajnu igru u svih 60 minuta.

SRBIJA – MAKEDONIJA 41:20 (21:9)

Turnu Severin:

Hala : Polivalenta

Gledalaca – 1400

Sudije: Harabadiju i Stanesku (Rumunija)

SRBIJA: Tošović, Živković, Kačarević, Bartošić 3, Nišavić 9, Cvijić 1, Pop  Lazić 4, Nikolić 3, Luković 3, Krpež 5, Damnjanović 5, Erić 1, Janjić 1, Liščević, Vučković 1, Dmitrović 4, Čović 1.

Povezana vest:  Srpski rukometaši ostali bez treninga u teretani

MAKEDONIJA:  Cvetanovska, Mecevska 2, Petkovska 10, Mrkić, Gvozdanovska 1, Georgievska 1, Adamcevska 1, Ilioska, Stojkovska, Naumovska, Andonova 2, Manevska,Steriova 2, Mitrova 1.

Igračica utakmice: Jelena Nišavić (Srbija).

Selektor ženske reprezentacije Srbije,  Saša Bošković, bio je prezadovoljan igrom svojih devojaka na startu „Kupa  Karpata“ u pobedi nad Makedonijom 41:20:

– Ono što sam tražio, ispoštovale su  100%. Borile su se maksimalno, ginule na terenu, a to je najbitnije.  Zato smo i došli na ovaj turnir, da se predstavimo u najboljem svetlu, a  večeras su devojke pokazale kako se igra za reprezentaciju Srbije.  Odbrana 6:0 je bila besprekorna. Sve devojke su dobile šansu da se  dokažu -rekao je Bošković i dodao:- Nisu gledale semafor. Na 20 razlike u  59. minutu, bacale su se u aut po loptu. To će biti odlika ove  reprezentacije. Biće utakmica koje ćemo gubiti, ali ćemo uvek imati  ovakav pristup, odnos i borbenost. Publika nas je nagradila za to.  Ispraćeni smo sa terena aplauzima, kao da smo domaća reprezentacija.

Povezana vest:  Mladi danski rukometaš preminuo na terenu