Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORKE

Veliki preokret u Subotici i pobeda Spartaka, Užičanke slavile u Velikom parku

Jedinstvo – Dinamo Azotara 3:2 (23:25, 25:21, 20:25, 30:28, 18:16)

Dvorana: „Veliki park“ u Užicu. Gledalaca: 300. Sudije: Aleksandar Petrović (Užice) i Tomislav Popović (Beograd). Trajanje meča: 122 minuta.

JEDINSTVO: Dumanjić, Tripković 5, Trivunić 17, Sekulić, Jelisavčić 9, Aleksić, Kutlešić, Marjanović (libero), Češljar 6, Tikvicki 7, Avramović 14, Terzić 18. Trener: Saša Nedeljković.

DINAMO AZOTARA: Dabić 2, Petrov (libero), Cvijović, Sekulić 6, Stepanović 7, Trivunović 15, Bezarević 15, Kokanović, Možgon (libero), Sredić 11, Bošković 7, Vladisavljev. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Meč za infarkt u Užicu! Koliko je samo preokreta viđeno u Velikom parku u duelu Jedinstva i Dinamo Azotare. Na kraju je slavio domaćin, a veoma lako je moglo da se dogodi da sva tri boda uzmu Pančevke. Kuriozitet je da je ovaj duel, baš kao i onaj u Subotici, trajao tačno 122 minuta!

Još u prvom setu videlo se u kom pravcu će teći meč. Na prvom tehničkom tajm-autu gošće su imale poen viška (8:7), na drugom su domaće stekle suficit (16:13), ali to nije potrajalo zadugo. Pančevke su još jednom preokrenule i dobile prvi period igre – 25:23.

Povezana vest:  Turska uspešnija od Srbije

I u drugom je Dinamo diktirao ritam, ali samo do drugog tehničkog tajm-auta (16:15). Ipak, iskusnija ekipa Jedinstva je uspela da se vrati u igru i izjednači – 25:21. Uzbudljivo je bilo i u naredna dva perioda, koje su rivali ponovo ravnomerno rasporedili. Ipak, treba reći da je u četvrtom setu Dinamo imao i meč lopte za sva tri boda, ali su domaće odolele – 30:28.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u taj-breku. Ako je neko pomislio da je posle vođstva Jedinstva od 10:4 sve gotovo grdno se prevario. Pančevke su izvukle poslednje atome snage i stigle čak do izjednačenja (14:14), ali su posustale u neizvesnoj završnici – 18:16.

NIS Spartak – TENT 3:2 (18:25, 21:25, 25:15, 25:23, 15:13)

Dvorana: „Dudova šuma“ u Subotici. Gledalaca: 400. Sudije: Predrag Balandžić i Aleksandra Balandžić (oboje Beograd). Trajanje meča: 122 minuta.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Srbija pobedila Egipat

NIS SPARTAK: Memišević (libero), Trnić 1, Cvetićanin 27, Helić 25, Vujčin, D. Radenković 5, K. Radenković 5, T. Matić 13, Oluić 1, Mrdak 11, D. Matić. Trener: Damir Petković.

TENT: Jelić, Mihajlović (libero), Žunić 3, Milanović (libero), Marković 31, Vignjević, Andrić, Pilipović 13, Dugić 2, Raonić 3, Puzović 11, Tešanović 10. Trener: Nikola Jerković.

Fantastičan meč viđen je u Subotici, u derbiju sedmog kola Viner štediše Super lige. Posle velike borbe i jedne od najdužih utakmica utakmica ove sezone, Spartak je načinio fantastičan preokret protiv TENT-a i posle 122 minuta igre zadržao je oreol nepobedivosti. Ujedno, Subotičanke su zadržale i lidersku poziciju na tabeli Viner štediše Super lige.

Činilo se da će Obrenovčanke lako naneti prvi poraz u se zoni Spartaku. Prvi set su gošće dobile izuzetno lako, drugi nešto teže. U oba je TENT bio daleko bolji rival, sa daleko manje grešaka u napadu. U drugom su Energetičarke čak šest poena osvojile iz servisa.

Povezana vest:  Naredno prvenstvo Srbije počinje u oktobru

Ipak, usledio je preokret. Izabranice mladog trenera Damira Petkovića zaigrale su daleko bolje, napokon je proradio servis, blok je bio sve bolji, a probudila se i domaća publika. Na krilima podrške navijača Subotičanke su najpre produžile meč za još jedan set, a potom dobile i neizvesnu završnicu četvrtog seta za izjednačenje.

Kulminacija je dostignuta u taj-breku. Imale su gošće dva poena viška u završnici, ali ne i dovoljno snage i koncentracije da to pretoče u pobedu. Spartak je najpre izjednačio (12:12) i naterao Nikolu Jerkovića da zatraži tajm-aut. Ni to nije pomoglo TENT-u, domaće su vrlo brzo došle do dve vezane meč lopte (14:12). Iskoristio je Spartak drugu za šesti trijumf u isto toliko mečeva, pa je sačuvana liderska pozicija – 15:13.

Tandem Adela Helić – Aleksandra Cvetićanin nanizao je ukupno 52 poena, dok je sa druge strane mreže sjajna Bojana Marković stigla do 31 poena! Ovoga puta su presudile nijanse, ali se mora prinzati da je pobeda domaćeg tima potpuno zaslužena.