001 Bajaga i Instruktori Kosancicev venac Kralja Petra Beograd 31 10 2011 photo by Aleksandar Zec

Ekskluzivna MTV Premijera: Bajaga i Instruktori – Ako treba da je kraj

MTV i Longplay sa ponosom predstavljaju premijeru novog spota Bajage i Instruktora za numeru „Ako treba da je kraj“ – u nedelju, 20. novembra u 12:00, samo na MTV-ju!

Numera „Ako treba da je kraj“ kultnog beogradskog sastava Bajaga i Instruktori najavljuje njihov novi studijski album, koji se očekuje u narednih nekoliko meseci. Singl se zvanično pojavio na internetu i radio stanicama 31. oktobra i već na samom startu je okarakterisan kao „moćna rok balada“. Bajaga je za svoj singl ipak imao suptilniji opis: „Iako naziv ‘Ako treba da je kraj’ zvuči fatalistički, u pitanju je ipak optimistična ljubavna pesma. Uvek je teško objašnjavati svoje pesme, a ovde bih samo mogao da kažem da tekst i muzika idu strašno dobro zajedno. Klasična rok balada“, objašnjava Bajaga, autor muzike i stihova,  i dodaje: „i dodaje: „Kao i ostatak budućeg albuma, pesma ‘Ako treba da je kraj’ je rađena kako ja to volim reći ‘na drva’ – dakle na analogni način sa živim instrumentima, živim bubnjem, pojačalima koja imaju lampe… na starinski način“. Singl svakako karakterišu veliki i zanosni refren, čvrste gitare i ritam sekcija, senzualni prateći ženski glasovi, a posebnu draž daje klavir i hemond orgulje Instruktora Saše Loknera koji se ističe kratkim ali upečatljivim solom.

Povezana vest:  Brajan Džonson nagovestio novi album i turneju AC/DC-a

Momčilo Bajagić i njegovi Instruktori su snimili spot u noći između 30. i 31. oktobra, u starom delu Beograda, u okolini Kosančićevog venca. Spot je režirala Tea Lukač, mlada beogradska rediteljka koja se već dokazala vizuelno izuzetno uspelim spotovima za alternativni sastav Autopark „Autookean“ i „Posle tebe“ bečejske grupe Eva Braun. „Bajagin novi spot je u najkraćem – stilizacija jedne emocije. Pošto je u pitanju balada i traje skoro šest minuta, što je malo nekarakteristično za prosečne tv standarde, odlučila sam se za samo jedan kadar“, kaže rediteljka Tea Lukač, a Bajaga dodaje: „Dopalo mi sa kako je Tea uradila spotove do sada i mislim da smo i mi sada sa njom uradili jedan lep i neobičan spot. Sjajno je što je Tea mlada, kao i cela njena ekipa gde je i glumica Marija Bergam. Posebno mi je drago što smo snimali u lepom delu Beograda, Kosančićevom vencu, koji inače mnogo volim“.

Povezana vest:  Posetioci pune sale Kolarčeve zadužbine uživala u izvođenju Jana Tirsena

Video za numeru „Ako treba da je kraj“ pojaviće se uoči početka velike „Karlovačko Live“ turneje na kojoj će od kraja novembra i tokom decembra Bajaga i Instruktori nastupiti u devet najvećih dvorana u Hrvatskoj