HotClubOfBelgrade1
Hot Club of Belgrade trijumfalno u Parizu

 

Jedni od retkih ovdašnjih i generalno regionalnih predstavnika tradicije muzike gypsy swing jazza iz 30-tih godina prošlog veka i ostavštine nasleđa Djanga Reinharta i Stephanne Grapellija – Hot Club of Belgrade, gitariste Branka Maćića-Mačka, nastupio je na manifestaciji “Jazzy colors”, kao i u kulturnom centru Srbije, u gradu svetlosti – Parizu.
Koncertiranje naših jazzera nije prošlo nezapaženo u glavnom gradu Francuske, i za očekivati je da će ostvareni pozitivni efekti dovesti i do dodatnih angažmana beogradskog sastava u ovoj zemlji.
Inače, Hot Club of Belgrade su na svoja dva albumska ostvarenja, predstavili autentično viđenje gypsy swing muzike, dajući na svoj način aromu i šmek Balkanskog podneblja. Takođe na aktuelnom CD-u iz prošle godine beograđani su u gypsy swing stilu obradili poznate tradicionale iz kuhinje srpskog, makedonskog i bosanskog ethna.
Hot Club of Belgrade opravdavaju status ozbiljnog sastava koji u domenu pomenute muzičke forme itekako zna da “razgali” srca slušalačkog auditorijuma.
Povezana vest:  Legenda rege muzike Džimi Klif predgrupa na koncertu Santane!