pep-guardiola-fc-barcelona 

Gvardiola: Moramo čestitati Hetafeu na pobedi
 
Nakon senzacionalnog 1-0 poraza Barselone na gostovanju kod Hetafea u okviru 14. kola španskog fudbalskog prvenstva trener katalonskog tima Pep Gvardiola odbio je da kritikuje svoju ekipu.
-Ako rano uspete otvoriti utakmicu i postići gol, onda je lako, ali nama to nije uspelo ovoga puta. Ništa ne sugeriše da je ekipa kriva, dobro su trenirali, dobro su jeli i odmorili su se dovoljno. Stvarali smo prilike, ali nije išlo – rekao je Gvardiola nakon prvog ovosezonskog Barsinog poraza koji ih je doveo na šest bodova zaostatka za najvećim rivalom po prvi put od sezone 2007/08.
-Ima još puno da se igra u prvenstvu. Danas moramo čestitati našim protivnicima i iako mislim da nisu bili bolji, oni su pobedili. Mislim da smo generalnoo odigrali vrlo dobru utakmicu. Uprkos porazu, ponovo ćemo se podići i ići prema napred – zaključio je Barsin trener.
-Ništa nije gotovo, uskoro igramo međusobnu utakmicu protiv njih i možemo ih pobediti u Madridu. Ali šteta što smo im dopustili da nam pobegnu. Sada moramo ići od utakmice do utakmice. Imali smo prilika, ali njihov golman bio je vrlo dobar. Ne tražim opravdanja, ali nismo iskoristili naše prilike i to nam se obilo u glavu – komentirao je Barselonin napadač David Vilja.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Maluda: Francuska ima mnogo problema