kiki_lesandric_vel

Kiki Lesendrić na koncertu Mihalisa Hacigianisa

 

Muzičar Kiki Lesendrić nastupiće kao specijalni gost na koncertu grčkog pevača Mihalisa Hacigianisa (Hatzigiannis), 21. decembra u Beogradskoj areni, najavila je danas Arena. Lesendrić je poziv dobio direktno od Hacigianisa i njegovog menadžera, s obzirom da je autor jednog od hitova grčkog pop pevača, pesme „To Party“.

Pesma frontmena grupe „Piloti“ našla se na Hacigianosovom albumu „Monos mou“ iz 2007. godine i vrlo brzo postala jedna od najslušanijih.  Iste godine osvojila je više nagrade uključujući i nagradu „Mad Video Music“ za najbolji umetnički video spot, a samo do sada „To party“ doživela je više od 20 obrada od strane drugih izvođača.

Povezana vest:  Orgazam koji traje 35 godina

Prema rečima Lesendrića, Hacigijanis je trenutno najveća mlada zvezda Grčke.

-Svojim nastupima i uspesima poslednjih godina pokrenuo je celu jednu novu scenu. Nastupi su mu odavno pravazišli lokalni karakter, ima velike i spektakularne koncerte i pojavu koja dolikuje ozbiljnoj svetskoj zvezdi, kao i sve što uz to ide – medijsku pažnju, status, veliki broj poštovalaca i fanova – ocenio je Lesendrić.

Povezana vest:  Novi album grupe Red Hot Chili Peppers u pretprodaji

Lesendrić od 1993. radi kao kompozitor i producent za grčki ogranak diskografskih kuća „Polygram“ i „Universal“. Za film „Electra“ grčkog reditelja Žorža Kokojanisa, Kiki je krajem 1996. radio deo muzike, a naredne godine za pevačicu Alkistis Protopsalti komponovao je i producirao pesme za novi album. Tekstove je napisala njegova stalna saradnica u Grčkoj Lina Nikolakopulu.

Povezana vest:  Sutra preslušavamo zajednički singl Jay-Z-ja i Kanyea Westa

Muzika koju je komponovao 1999. za grčku TV seriju „On the Shadow of War“ je objavljena na istoimenom disku za kuću „Warner“.  Hacigianis je do sada osvojio više od 30 priznanja, a njegove najpoznatije pesme su “Xeria Psila”, “Ola i Tipota”, “Pio Poly”, “Mono Sta Onira”.

Ulaznice za njegov koncert prodaju se po ceni od 1.900, 2.250 i 2.500 dinara.

PHOTO: ataimages.rs