baklja_na_stazi

DK FSS pokrenula postupak protiv Zvezde i Partizana

 

Disciplinaska komisija Fudbalskog saveza Srbije (DK FSS) donela je danas odluku da se pokrene prekršajni postupak protiv Crvene zvezde zbog loše organizacije utakmice 13. kola Super lige sa Partizanom protiv kojeg će takođe biti pokrenut postupak zbog ponašanja navijača tog kluba tokom meča prošle subote.

-Na današnjoj sednici donesena je odluka o suspenziji Stadiona Crvene zvezde i zabrani odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica prvog tima ovog kluba bez prisustva publike, do donošenja konačna odluke. Takođe, protiv Crvene zvezde je pokrenut prekršajni postupak zbog slabe organizacije utakmice, a prema navodima iz izveštaja delegata i specijalnih kontrolora za bezbednost – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Partizan odigrao bez golova sa Radničkim

Na sednici DK FSS o derbi utakmici Super lige koji je u subotu odigrana na Zvezdinom stadionu, analizirani su izveštaji službenih lica koja su prisustvovala utakmici. Posle analize odlučeno je da delegat utakmice Miodrag Popović podnese dopunski izveštaj u kojem će objasniti zašto fudbaleri Partizana na poluvremenu meča nisu otišli u svlačionicu kao i druge detalje vezane za ponašanje aktera meča.

Povezana vest:  Predsednik FS Japana ljut na reprezentativce

Dopunske izveštaje moraće da podnese i sudijska trojka, kao i specijalni kontolori za bezbednost.

DK FSS takođe je doneo odluku da se sportski direktor Crvene zvezde Goran Vasilijević i njegov kolega iz Partizana Mladen Krstajić izjasne o događajima tokom i posle meče „večitih rivala“. Protiv njih dvojice takođe će biti pokrenut postupak, piše u saopštenju FSS.

Povezana vest:  Pogba sve dalje od Reala, van de Bek je plan B

I trener Partizana Aleksandar Stanojević će morati da se izjasni pred DK FSS, posle čega će biti doneta odluka o eventualnom pokretanju potupka protiv njega.

-O pokrenutim postupcima disciplinskog organa FŠ donećemo odluku na narednoj sednici Disciplinske komisije FŠ, a koju smo zakazali za utorak 6. decembar. O eventualnim pokretanjima postupaka prema nekim drugim licima odlučićemo po dobijanju navedenih dopunskih izveštaja i izjašnjenja“, rekao je predsednik DK FSS Slobodan Pajović.