lady_gaga_2011_1

Lejdi Gaga u Beloj kući zbog nasilja među tinejdžerima

 

Pop zvezda Lejdi Gaga će u toku današnjeg dana u Beloj kući razgovarati sa zvaničnicima administracije Baraka Obame o prevenciji nasilja među tinejdžerima. U Beloj kući je početkom godine održana konferencija posvećena nasilju u školama i među tinejdžerima, a prema procenama američke administracije, 13 miliona đaka ili jedna trećina školske dece je žrtva siledžijskog ponašanja vršnjaka.

Povezana vest:  Adelin "21" prodat u preko 3 miliona digitalnih kopija u SAD

Kako prenosi AP, 25-godišnja pevačica neće imati priliku da se sretne sa predsednikom Barakom Obamom koji je u poseti saveznoj državi Kentaki, gde treba da održi seriju govora o privrednoj situaciji.  Lejdi Gaga i američki predsednik su se sreli prošlog septembra u Kaliforniji na svečanosti organizovanoj radi prikupljanja fondova za Obaminu predsedničku kampanju.

Do Gaginog prijema u Beloj kući došlo je na inicijativu pevačice koja želi da iznese slučaj 14-godišnjeg Džejmija Rodmejera, koji je zbog nasilja kojem je bio izložen u školi nedavno izvršio samoubistvo.  Lejdi Gaga želi da se donese zakon koji će sprečiti siledžijske napade u školama tako što će ih tretirati kao ozbiljno krivično delo.

Povezana vest:  BIR FEST 2011, I Riblja čorba, Kerber, Goblini na Bir festu