blur1

Grupa „Blur“ dobila počasnu BRIT nagrada

 

Britanska alternativna rok grupa Blur dobitnik je BRIT nagrade za izvanredan doprinos muzici. Nagrada se dodeljuje muzičarima koji po svom uticaju, dugotrajnom angažmanu i kreativnosti spadaju u sam vrh britanskih umetnika.

-Sjajno je biti priznat za sav rad i sve glavobolje i sve radosti koje je ovaj bend uložio – kazao je pevač benda Dejmon Albarn, prenosi Rojters.

Povezana vest:  RNR matine za omladince preko 50 u Domu omladine!

Četvoročlani bend, osnovan 1989. godine u Londonu, najpoznatiji je po albumu „Parklife“ iz 1994. Grupa je prestala sa radom 2003. godine, nakon snimanja svog sedmog studijskog almuma, da bi se 2009. ponovo okupila i održala seriju koncerata. Članovi grupe su, međutim, u više navrata ponovili da u doglednoj budućnosti ne nameravaju da zajedno snime novi materijal.

Povezana vest:  "Opa! Oro s ovoga sveta" na 4. TODO MUNDO festivalu

BRIT nagrada za izvanredni doprinos britanskoj muzici, koju dodeljuje savet Britanske diskografske industrije (BPI), biće im uručena na svečanosti 21. februara u Londonu. Među prethodnim dobitnicima ovog priznanja su Pol Makartni, U2, Pol Veler, Oejzis, Sting, Hu, Flitvud Mek, Van Morison i Kvin.