michael-jackson-7Britanski spektakl u spomen Majklu Džeksonu u Beogradu

 

Britanski spektakl u spomen preminulom pevaču i plesaču Majklu Džeksonu (Michael Jackson), gostovaće 21. aprila u beogradskom Domu sindikata, saopšteno je danas na sajtu ove ustanove.

Izgled spektakla, koji kreće na turneju 19. aprila iz Londona a posle Beograda odlazi u Rijeku i Split u Hrvatskoj, može se pogledati u video klipu, na sajtu Doma sindikata www.dds.co.rs.

Koncert u Džeksonovu čast „ide potpuno uživo, od benda, preko plesača i frontmena“ koji će nositi „ista odela koja je nosio Majkl“, i koji ima „neverovatan glas i plesne pokrete“, navodi se u opisu događaja.

Povezana vest:  Lejdi Gaga: Umesto ljubavi izabrala sam karijeru i ne žalim zbog toga

Lokalni promoteri koncerta rekli su danas agenciji Beta da će uskoro saopštiti više informacija o izvođačima i o čoveku koji imitira Majkla Džeksona, ali su dodali da će se na sceni, kao gosti, pojaviti domaći plesači.

Na sajtu Doma sindikata se navodi da se za koncert spremaju „mnoga iznenađenja, posebni scenski efekti, masovne scene sa kostimima za pesmu ‘Thriller'“, kao i učešće mnoštva perkusionista.

Povezana vest:  Zvezda mjuzikala i glas Diznijevih princeza - Lea Salonga gošća na koncertu kvarteta IL DIVO!

-Budući da je ovaj spektakl posebno zainteresovao muzičare u Srbiji, neke pesme će otpevati i zvezde naše scene – dodaje se u najavi.

Ukazuje se, takođe, da će „zvuk biti rađen najnovijim tehnologijama“, a da će za miks pultom moći da se vide „samo kompjuteri koji će upravljati celim događajem“.

Posle nastupa u Beogradu, spektakl nazvan „Majkl džekson tribjut“ (Mićael Jackson Tribute) gostovaće 22. aprila u Dvorani mladosti u Rijeci, a 23. aprila u Spaladijum areni u Splitu.

Povezana vest:  AC/DC objavljuju koncertni album

Karte za koncert u Domu sindikata mogu se nabaviti u pretprodaji po cenama od 1.400, 1.700 i 2.000 dinara.

U Beogradu su u poslednje dve godine sa popriličnim uspehom već gostovali strani „tribjut“ bendovi koji izvode kompozicije svetski poznatih bendova i pevača: „ABBA tribjut bend“ (ABBA tribute band) i „Ostrelijan Pink Flojd šou“ (Australian Pink Floyd Show).