Kolaraceva_zaduzbina

Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

 

Dečja filharmonija održaće sutra uveče u Kolarčevoj zadužbini donatorski Novogodišnji gala koncert povodom petogodišnjice postojanja za prikupljanje sredstava za pomoć i podršku najtalentovanijoj deci iz Srbije koja sviraju klasičnu muziku. Kako je saopštio Fond Deca deci, specijalni gost gala koncerta biće naš poznati violinista Jovan Kolundžija, virtuoz i umetnik koji nastupa u koncertnim dvoranama širom sveta.

Povezana vest:  Prodaja karata za Evrosong od ponedeljka

Članovi Dečje filharmonije izvešće virtuozne kompozicije kao solisti, ali će nastupiti i u orkestarskom sastavu. Na programu su dela Mocarta, Bramsa, Betovena, Čajkovskog, Sarasatea, Vivaldija i Baha, kao i poznate melodije u aranžmanu mladog violiniste Kristijana Petrovića, člana Dečje filharmonije. Jednu kompoziciju dirigovaće dvanaestogodišnji Obren Kušić, takođe član Dečje filharmonije.

Fond Deca deci, Dečja filharmonija pokrenut je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda sa ciljem da promoviše klasičnu muziku kod mladih i podrži mlade muzičke talente Srbije.

Povezana vest:  Kali Uchis uz album „Orquídeas“ otkrila najlepše vesti

Članovi fonda su izrazito talentovani učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, sa priznanjima i nagradama na domaćim i inostranim takmičenjima. Oni javnim nastupima i koncertima u organizaciji Fonda, doprinose prikupljanju sredstava za stipendije, školovanja, kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede adekvatne uslove za njihovo muzičko obrazovanje.