Snow patrol Live_MTV_Europe
MTV WORLD STAGE – SNOW PATROL

Prvi put na dodeli MTV EMA nagrada u show su uključena dva događaja koji su se odrzavali van glavne hale: lokalni heroji iz Belfasta Snow Patrol rasplesali su više od 15 000 fanova na spektakularnoj otvorenoj bini podignutoj odmah ispred istorijske zgrade Belfast City Hall, dok je u istorijskom Ulster Hallu 1200 jako sretnih fanova Red Hot Chili Peppers bilo počašćeno jedinstvenim intimnim nastupom ovih neverovatno dinamičnih stadionskih rockera.
Ovog petka u 21:00 MTV World Stage vam donosi sjajan nastup grupe Snow Patrol sa najvećeg muzičkog događaja u Evropi u godini za nama – MTV EMA dodele nagrada!
Snow Patrol čine pevač Gary Lightbody, gitarista Nathan Connolly, basista Paul Wilson, bubnjar Jonny Quinn I klavijaturista Tom Simpson. Ovaj irsko-škotski petočlani bend do sada je prodao više od 11 miliona albuma i “odgovorni su” za nekoliko megahitova, poputut Run, Chocolate i Chasing Cars, koji se zadržao neverovatne 104 nedelje na UK Top 75 listi i bio je izglasan za “Pesmu decenije” po glasovima ankete koju je sproveo Channel 4. Njihovi albumi su bili nominovani za Mercury Music Prize, Grammys i MTV EMA nagrade, dok je njihov treći album
“Final Straw” nagrađen Ivor Novello nagradom 2005. godine.
Kako su se proveli fanovi u Belfastu za vreme trajanja MTV EMA dodele nagrada pogledajte ovog petka u 21 čas u okviru MTV World Satge serijala.

Povezana vest:  Pevač Metalike poklonio zemlju u Kaliforniji