amywinehouse2011Tribute to Amy Winehouse

Za mnoge je Amy Winehouse bila glas generacije, mešajući s lakoćom muzičke žanrove, nestvarno zrelim zvukom koji je prodrmao svet muzike.

Britanska pevačica nađena je mrtva u 16:00, 23. jula 2011. u njenom stanu u severnom Londonu. Imala je 27 godina. Bila je inspiracija fanovima i srodnim kolegama umetnicima.  Milioni su je obožavali milioni, a malo ju je njih poznavalo. Svojom upečatljivošću i talentom utrala je put preko Atlantika i otvorila vrata mnogim narednim britanskim pevačicama da uživaju u sličnom uspehu. Usled neverovatne potražnje publike, ova Londonka obišla je sve tačke sveta,  u čemu je MTV pratio u stopu.

Povezana vest:  Judas Priest i Toto se sele u Kombank arenu

U emisiji „Tribute to Amy Winehouse“ MTV će odati počast životu i muzici Amy Winehouse kroz ekskluzivnu arhivu i neke još neprikazane snimke. kroz jednosatnu emisiju koju možete da pogledate u subotu, 24. decembra u 20:40, i u kojoj ćete videti kako je izgledao njen put do slave, kao i retke intervjue u kojima pevačica govori o svim aspektima svog života, od ljubavi i ličnih stvari pa do toga kako je živeti pod konstantnom lupom medija. U emisiji ćete takođe moći da vidite i neke od njenih nezaboravnih nastupa, između ostalog njeno prvo pojavljivanje na britanskom MTV-u 2003. u progamu Baselounge i njeno legendarno izvođenje „Back to Black“ na MTV EMA 2007.

Povezana vest:  Lexington bend: Zagrevanje pred koncert na Stadionu

Repriza: nedelja u 15:00 i petak u 18:00