galija

BEOGRAD DOČEK NOVE 2012

Beograd na ulicama dočekuje Novu godinu

 

Svirkom grupe „Galija“ pred nekoliko hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada, počeo je novogodišnji koncert ispred Doma Narodne skupštine. Žitelji prestonice i turisti, koji žele da novogodišnju noć provedu napolju, pristižu na koncert nazvan „Beograd grad otvorenog srca“, gde će u nastavku programa nastupiti i „Plavi orkestar“, „Van Gog“ i Sergej Ćetković.

Beograđanima i gostima sa video-bima na pozornici ispred Doma Narodne skupštine, najuspešniji sportisti u 2011. godini uputiće novogodišnje čestitke.

Povezana vest:  Poslastica za najvernije fanove - Rihanna izdala 777 limitirane kutijica parfema Nude

Veliki broj građana i posetilaca prestonice još uvek šeta Knez Mihajlovom ulicom ili se zabavlja na Trgu Republike, gde je u toku manifestacija „Trg otvorenog srca“. U desetak drvenih kućica može se do ranih jutarnjih sati kupiti hrana i piće, suveniri.

Prodavci kestena i kokica, kao i prodavci novogodišnjih kapa, prskalica i ostalih svetlećih rekvizita, ali i prodavci antikvarnih knjiga i u novogodišnjoj noći nude svoju robu, na temperaturi od jednog stepena Celzijusa. U turističkom info centru na Trgu Republike su rekli da je ovih dana najviše stranaca iz Italije, Španije i Engleske, koji u Beogradu borave nekoliko dana, a ima ih i iz Francuske, Nemačke I Rusije.

Povezana vest:  S.A.R.S. I NIKOLA ROKVIĆ PREMIJERNO PRIKAZUJU NOVE SPOTOVE NA MTV KANALU

Kako su istakli, tradicionalno, najviše turista je iz bivših republika nekadašnje Jugoslavije – Slovenaca i Hrvata. Novogodišnje slavlje upotpunjeno je fontanama koje, po odluci gradske uprave, rade i pored niske temperature, a u novogodišnjoj noći su mnogim građanima poslužile kao dekor za fotografisanje.

Veliki broj Beograđana će Novu godinu dočekati uz vatromet pored novog mosta preko Save na Adi Ciganliji, koji će pola sata po ponoći biti pušten u saobraćaj. Otvaranju prvog mosta koji je u Beogradu izgrađen nakon 41 godine prisustvovaće i gradonačelnik Dragan Đilas.

Povezana vest:  Šakira dobila zvezdu na Stazi slavnih