skupstina_docek_2012

Veselo ispred Doma Narodne skupštine
 
Nekoliko hiljada Beograđana i njihovih gostiju u veseloj atmosferi i muziku sarajevske grupe „Plavi orkestar“ odbrojavaju poslednje sate stare godine na koncertu ispred Doma Narodne skupštine.
Program dočeka nove 2012. godine, pod nazivom „Beograd grad otvorenog srca“, otvorio je oko 21 sat bend „Galija“.
U Novu godinu Beograđani će ući uz muziku grupe „Van Gog“, a nešto posle ponoći nastupiće pevač Sergej Chetković.
Da se približava ponoć, svedoče sve češće „detonacije“ pirotehničkih sredstava u centralnim gradskim ulicama, rakete, vatrometi i petarde.
Za razliku od prošle godine, kada je temperatura iznosila minus 10 stepeni, ove novogodišnje noći je nula stepeni, a u koncertu uživaju svi, bez obzira na godine – i deca koja su na plato ispred parlamenta došla sa roditeljima, do penzionera.
Međutim, i na drugim gradskim trgovima se slavi.
Na Trgu Republike već nekoliko dana traje manifestacija „Trg otvorenog srca“, gde i ove noći u desetak drvenih kućica može da se kupe hrana, piće i suveniri.
Tačno u ponoć beogradsko nebo će zasijati vatrometom, po prvi put će biti upaljeno i novo osvetljenje na zgradi Glavne pošte, preko puta Doma Narodne skupštine.
U isto vreme planirano je i svečano otvaranje Mosta na Adi, posle čega će zvanično biti pušten u saobraćaj.
Povezana vest:  Legende atletike Hišam El Geruž, Nevin Janit i Darija Klišina predstavili „Nike free“ tehnologiju u Dubaiju (FOTO)