slash_arena

Sleš razmišlja o pomirenju sa Ekselom Rouzom

 

Povodom glasina da će se bend „Gans n“Rouzis“ (Guns n“Roses) ponovo okupiti u originalnoj postavi, njegov nekadašnji gitarista Sleš izjavio je da želi da svađe između njega i frontmena grupe Eksela Rouza budu stvar prošlosti.

„Gans n“Rouzis“ nalazi se na spisku grupa koje će biti uvedene u Rokenrol hol slavnih na ceremoniji u aprilu, što su mnogi protumačili kao dobar znak da će se ovaj bend ponovo okupiti u originalnoj postavi. Sleš je za magazin „Esquire“ rekao da želi da „zakopa ratnu sekiru“ sa Rouzom i priznao da njihov sukob nije imao „intenzitet kako su to kasnije predstavili mediji“.

Povezana vest:  Novi potvrđeni nastupi muzičara na SHARE konferenciji

-Naš razlaz je bio tih, ali zato što je to izazvalo toliku pažnju, kao i sve priče o tome da li ćemo ponovo svirati zajedno, čitava stvar je narasla kao nekakvo čudovište i dovela do neprijateljstva, što nisam želeo. Niko od nas ne želi da se svađa bez razloga. Sada želim da sve to ostavim iza sebe – istakao je slavni gitarista.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za koncert grupe ELEMENTAL u Domu omladine, u prodaji dodatne ulaznice

Rouz, jedini originalni član „Gans n“Rouzisa“ u sadašnjoj postavi, ranije je nagovestio mogućnost okupljanja nekadšnjih članova povodom ceremonije ulaska u Rokenrol hol slavnih. On je za „Los Anđeles Tajms“ rekao da, ako bi se bend ponovo okupio, tu sigurno ne bi bili bubnjar Stiven Adler i gitarista Izi Stradlin i da jedino razmišlja o ponovnom „udruživanju snaga“ sa Slešom, uprkos međusobnim razlikama, i basistom Dafom MekKeganom, koji je nedavno podržao bend na turneji.

Povezana vest:  Za samo 16 sati, Exitov InfinitX na tvrđavu Mogren kod Budve doveo 700.000 ljudi!

Rouz se osvrnuo i na odnos sa Slešom i istakao da se nisu slagali od samog početka i da je od prvog dana među njima vladala „borba oko vlasti“ u bendu. Bend „Gans n“Rouzis“, u čijem sastavu su Rouz, gitaristi Ron „Bumblefoot“ Tal, Ð Aša i Ričard Fortus, basista Tomi Stinson, bubnjar Frank Ferer i klavijaturisti Dizi Rid i Kris Pitman, održali su koncert u Beogradskoj areni 2010, dok je Sleš sa svojim bendom na istom mestu nastupio prošle godine.