Masimo počinje srpsku mini turneju
 
massimoMasimo Savić 5. marta u Kongresnom centru u Vrnjačkoj Banji počinje mini turneju u Srbiji, na kojoj će pevati 6. marta u Domu vojske u Nišu, 7. marta u novosadskom klubu „Trema“, zaključeno sa osmomartovskim koncertom u Domu kulture Čačak.
-Imam veliku sreću što pjevam u zaista prekrasnim prostorima, gdje god nastupam, pa i na ovoj turneji. Posebno sam se zaljubio u Dom vojske u Nišu, prekrasan prostor, a takav je i ambijent Vrnjačke Banje…U Novi Sad sam često dolazio osamdesetih, tu sam živio za glazbu sa mojim prijateljem (Mitrom Subotićem) Subom… a na kraju, 99 svjetske pop glazbe počiva na pjesma posvećenim ljepoti žene. Ja žensko biće slavim svaki dan, a 8. mart je bar službeno jedan dan njima posvećen, iako nije najsjajna situacije što se tiče prava žena -, kaže Masimo.
Za koncert u novosadskoj „Tremi“ 7. marta ulaznica košta 1.000 dinara i može se kupiti na blagajni kluba. Prethodno Masimo će pevati 6. marta u Nišu u Domu vojske. Ulaznica košta 1.000 dinara, odnosno 1.800 karta za dvoje, i mogu se kupiti na blagajni Doma vojske i u prodavnici Happy House.
Pevač izuzetnih veština 2008. godine je punio niški Dom vojske, prošlog marta održao je uspešni koncert u Vrnjačkoj Banji, a sada dolazi ponovo u Srbiju pošto je, iako bez novog izdanja iza sebe, napunio Sava centar na tradicionalnom prednovogodišnjem beogradskom koncertu.
Ova mini turneja mogla bi za Masima biti samo uvod u veće stvari.
-Možda ćemo čak morati u velike dvorane jer se jednostavno stvara taj dojam dok muziciramo, da ne mogu doći na naš koncert svi koji to žele. Bend i ja osjećamo da smo spremni i za veće stvari. Mada se libim toga, ne volim velike dvorane i gubitak kontakta sa publikom – kaže Masimo.
A kontakt sa publikom je za pevača pop klasika kao što su „Sjaj u tami“, „Samo jedan dan“, „Stranac u noći“, „Mi nismo sami“ ili „Gracija“ – od presudne važnosti!
-Mislim da su svi ljudi koji slušaju moju muziku slični meni, da na sličan način upijamo i percipiramo svijet, da mislimo samo na lijepo, sretno i pozitivno. Ja sam stvorio svoj mali mikrosvijet u kome je sve lijepo i dobro. Taj mikrosvijet nosim svuda gdje idem, pa tako i u Vrnjačku Banju, Niš, Novi Sad i Čačak – objašnjava Masimo.
Iako na turneji, Masimo ne odustaje od rada na novom albumu nasledniku regionalno izuzetno uspešnog „Sunce se ponovo rađa“ (2008), sa kojeg su hitovi „Indija“, „Zar više nema nas“, „Boje“…
-Album se radi kako treba, lijepo polako i staloženo. Imam već par pjesama, u pripremi je dosta toga, ali neću ništa pritiskati i davati sebi određeni datum kad će album izaći – kaže Masimo.
 
Povezana vest:  Bijonse i Džej-Zi od ćerkinog imena Blu Ajvi će napraviti zaštićeni brend