prodigy

„The Prodigy“ 15. septembra na Kalemegdanu

 

Čuvena britanska grupa „The Prodigy“ (Prodidži) nastupiće 15. septembra na Kalemegdanu, na festivalu „Warrior“s Dance Festival“ (WDF) koji su sami osmislili, saopštio je danas organizator „AAA Production“. Kalemegdansku tvđavu kao najimpozantniju lokaciju i svojevrstan „muzej prošlosti“ Beograda odabrao je sam bend i to će biti treći po redu festival, nakon velikog uspeha u Tokiju 2009. i Londonu 2010. godine.

Osećajući da ovde imaju snažno uporište među fanovima, posebno nakon koncerata koje su 1995. i 2005. održali u Beogradu, kao i na festivalu „Egzit“ u Novom Sadu (2007. i 2009), koji je tih dana zabeležio rekordne posete, članovi benda sa nestrpljenjem iščekuju ponovni dolazak u Srbiju.

Povezana vest:  Muzičke zvezde oduševljene Exitom i Srbijom

„Warrior’s Dance Festival Beograd“ predstaviće, kako je najavljeno najkvalitetniji program današnje muzičke scene, zasnovan na smeloj kreaciji i ideji koja favorizuje brze, tvrde ritmove i gitare.

Predviđene su glavna i još dve dodatne bine pod nazivom „Take Me To The Hospital“ i „Invaders Must Die“, kao i razne umetničke instalacije, inspirisane futurističkom industrial tematikom, sa centralnim nastupom grupe „The Prodigy“, koja će tom prilikom ekskluzivno predstaviti deo materijala sa novog, šestog po redu, albuma koji bi trebalo da se pojavi ove godine.

Povezana vest:  Tom Peti i Hartbrejkersi najavili album i turneju

Na festivalu će kao specijalni gost nastupiti predvodnik nove generacije ekstremne elektronske muzike, revolucionarni i progresivni „Skrillex“, a najavljeni su i „Eyesburn“, „Ritam Nereda“, „Goblini“, „Lollobrigida“, „Petrol“, kao i industrijal sastav „DreddUp“ i alternativi rok bend „Hype“.

Program će uskoro biti upotpunjen novim izvođačima, čija muzika odgovara osnovnom konceptu festivala.

Prodaja ulaznica za „Warrior’s Dance Festival“ počinje 16. januara, a ulaznice će u pretprodaji koštati 2.990 dinara, nakon čega će cena iznositi 3.990 dinara. U prodaji će se naći i ulaznice za specijalanu RIP zonu po ceni od 4.990 dinara.

Povezana vest:  Taylor Swift na udaru kritike