Exit2

„Nju order“ na Egzit festivalu

 

Engleski sastav „Nju oreder (New Order), jedan od najpriznatijih i najuticajnijih bendova današnjice, nastupiće na Petrovaradinskoj tvrđavi 13. jula, u okviru Egzit festivala, najavili su danas organizatori te manifestacije. Bend, koji i dalje drži rekord za naprodavaniji singl na vinilu od 12 inča svih vremena – apsolutni hit iz 1983. „Blue Monday“, aktuelan je i popularan i tri decenije posle njegovog objavljivanja, a novosadskoj publici će se predstaviti na glavnoj bini Egzit festivala.

Povezana vest:  Brus Springstin ponovo objavljuje četvrti album

Kombinujući rok i pop sa elektronskom i dens muzikom i energijom tadašnjih „andergraund“ klubova, i konstantno pomerajući granice, „Nju order“ su uspostavili standarde kakve će mnogi godinama kasnije pratiti. Na ovogodišnjem Egzitu nastupiće i portugalska senzacija „Buraka Som Sistema“, dobitnici MTV evropske nagrade.

Njihov miks angolskog zvuka, snažni fank ritmovi i neverovatni plesači oduševljavaju publiku širom sveta.  U okviru „Dance Arene“ 13. jula predstaviće se čileanski Ð i producent Luciano, jedan od lidera detroitskog tehna Keni Larkin, značajno ime frankfurtske klupske scene Robert Diec.

Povezana vest:  Željko Vasić rasprodao prvi i otvorio drugi koncert u mts Dvorani

Za pultovima „Dance Arene“ ponovo će se naći „Rebooti“ sa svojim inspirativnim nastupom koji obuhvata čitav spektar od ekeltro tehna pa do haus zvuka, a tu je i „Maayan Nidam“, raznolikog muzičkog izraza kojim dominiraju gruv i fank.

Ulaznice za Egzit, koji će se održati od 12. do 15. jula, su u prodaji. Promo cena iznosi 6.990 dinara, uz popust za studente i srednjoškolce 5.490 dinara, dok će redovna cena biti 10.990 dinara.

Povezana vest:  Pusiket Dols bi da sarađuju sa Fergi