Zagrebačka rock grupa Ramirez gostuje u MTV TakeOver-u

ramirezMTV TakeOver je lokalni format u kome domaće i strane zvezde imaju priliku da „preuzmu“ MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. Ovog petka u emisiji TakeOver publici će se predstaviti zagrebački rock bend Ramirez koji je je deo tzv. novog talasa hrvatske muzike. 
Ramirez je, kao i većina sličnih bendova u Hrvatskoj, pre diskografskog debija prošao dugi staž demo benda. Okosnicu hrvatskog benda Ramirez od početka čine pevač i autor Aljoša Šerić, bubnjar Goran Leka i basista Ozren Ratković, dok su se gitaristi često menjali, sve do dolaska sadašnjeg člana Saše Jungića. 
Singl Iste cipele pojavio se u proleće 2004. i izazvao veliki interes publike i izdavača. Bend je potpisao za DOP Records i krenuo u dovršavanje debitantskog albuma. Drugi singl Sve je OK još je više podigao atmosferu pred izlazak albuma, koji se konačno pojavio u jesen 2004. Dočekan izvrsnim
kritikama i odličnim odazivom publike, Ramirez je postao jedno od ključnih izdanja godine. 
Bez velike pauze bend se bacio na novi album. Žešći i zreliji Copy/paste, opet u Denykenovoj produkciji, najavljen je singlom Ništa posebno i pojavio se na tržištu početkom 2006. 
Treći studijski album zagrebačke rock grupe Ramirez Divovi i kamikaze je objavljen 2009. godine. Album je najavljen singlovima Učini nešto danas i Sedam. Producirao ga je Hrvoje Radnić, masterizovan je u čuvenom londonskom Abbey Road studiju, a poetični omot albuma je radio Dinko Batarelo. 
Šta su članovi grupe Ramirez izabrali za vas, pogledajte u emisiji MTV Takeover u petak, 5. marta u 20:30h, na regionalnom MTV-ju!

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Veliki prezir