Emir_Kusturica

Kusturičina opera „Dom za vešanje“ ponovo u Sava Centru

 

Potresna muzička priča o romskom narodu, pank opera „Dom za vešanje“ u postavci i režiji slavnog umetnika Emira Kusturice, ponovo će biti izvedena u „Sava Centru“ 24. i 25. marta. Opera je premijerno izvedena u Parizu 26. juna 2007. i reprizno 2008. godine, doživela je veliki uspeh sa 30 rasprodatih predstava u Operi Bastilja, gde je operu videlo 90.000 posetilaca.

Povezana vest:  Belgrade Beer Fest: Pripreme za najveći festival piva i muzike uveliko u toku!

U Beogradu je predstava bila postavljena od 10. do 15. novembra 2010.godine i izazvala je ogromno interesovanje, svi su termini bili rasprodati, a dodatni nisu mogli da se dobiju u „Sava Centru“. Zbog velikog interesovanja publike pank opera Kusturice „Dom za vešanje“, potresna priča o Romima koja je skrenula pažnju o trafikingu romske dece, teme koja je do tada bila prećutkivana i nejasna za mnoge evropske zemlje.

Povezana vest:  Uzbudljivo i drugi dan na Adria Music Conference

Glavne uloge u operi izvode Gorica Popović, Ivan Jevtović,Stevan Anđelković, Milica Todorović, Dejan Sparavalo i Marijana Bizumić uz muzičku pratnju članova Beogradske filharmonije i „No smoking orkestra“ (No Smoking Orchestra).