Stuttgart Online

Koncert: STUTTGART ONLINE & KRIŠKE 11.februara u Domu omladine

U okviru koncertnog serijala NOVA SCENA, koji Dom omladine organizuje tokom godine, 11. februara od 21:00 u Klubu DOB nastupiće bendovi Stuttgat Online i Kriške. Publici će predstaviti svoja najnovija izdanja! Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara.

Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine. Prvi album, „Radost svakom domaćinstvu“, snimaju tokom 2009. u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću Odličan hrčak. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

Povezana vest:  Šlicov tradicionalni novogodišnji koncert u četvrtak 23. decembra, na Akademiji

„Prava stvar“ je ime novog, drugog po redu albuma koji je snimljen tokom 2011. godine i ovog puta u studiju Digimedia, sa producentom Borisom Mladenovićem. Album sadrži 11 novih pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču sa velikim brojem budućih hitova. Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške, Grupa kao takva i Straight Mickey and the boys.

Povezana vest:  Saradnja Farela Vilijamsa i Dejmona Olbarna

Stuttgart Online su: Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

Bend Kriške nastao je 2009. godine. Dragan Jovanović, Milan Bukejlović i Damjan Babić svirali su zajednu u alternativnom rok bendu Zemlja broj 9 u njegovoj poslednjoj fazi od 2007. do 2008. Posle raspada Zemlje broj 9 Milan, Dragan i Damjan nastavili su sa radom i ubrzo primili novog člana, a to je bio pevač Oliver Svilan. Oliver je značajno doprineo novom načinu sviranja i stvaranja. Bend je, po rečima članova, postao otvoreniji i komunikativniji. Imali su značajnu prijateljsku podršku od grupa Repetitor i Stuttgart Online, koji su ih pozivali na svoja gostovanja u regionu. Kriške kažu: „Za ove dve godina održali smo dovoljno koncerata da bismo formirali ono što smemo da zovemo našom posebnošću. Mi nismo komentatori političkih i društvenih događaja. Važnija nam je muzička forma od takozvanih poruka. Od do sada prikupljenog materijala, uskoro ćemo objaviti album u izdanju Odličnog Hrčka.“

Povezana vest:  Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi "Za bebe Beograda"