JAY-Z.RUN-THIS-TOWN

Džej Zi u Karnegi holu

 

Reper Džej Zi nastupiće večeras u Karnegi holu, kao jedan od prvih hip-hopera koji nastupa u ovoj koncertnoj kući, prenele su danas agencije.

On je prvi put sinoć nastupio u ovoj kući kako bi sakupio novac za jednu dobrotvornu fondaciju u Njujorku, kao i za svoju fondaciju za školarine “Šon Karter“. Obe organizacije imaju za cilj da podrže one koji žele da se školuju širom Amerike i u siromašnim delovima Njujorka, a nemaju dovoljno sredstava.

Povezana vest:  U Dnevnom avazu čitulja povodom smrti Lemija Kilmistera

Reper je na sinoćnjem nastupu izveo i pesmu “Glory“ koju je posvetio svojoj ćerki Blu Ajvi Karter. Džej Zi je drugi koji je imao hip-hop nastup u Karnegi Holu. Pre njega je na istom mestu nastupao i hip-hoper Vajklif Žan 2001. godine sa Stivijem Vonderom, Erikom Kleptonom i Vitni Hjuston.

Džej Ziju su se pridružili na sceni njegovi prijatelji Ališa Kiz i Nas, a pratio ga je orkestar, kao i neo-soul pevač Bilal. Dobitnik nagrade Gremi, rođen kao Šon Karter izašao je na početku koncerta u crno-belom odelu sa leptir mašnom i naočarima, a publiku su u glavnom činili muškarci u odelima i žene u konzervativnim haljinama. Oko 2.800 ljudi je bilo u sali.

Povezana vest:  Izmene saobraćaja zbog Ušće festa 19, 20 i 21. juna

Manji broj karata je prodavan u javnosti, dok je većina nuđena na privatnim prodajama, a cene su se kretale od 500 – 2.500 dolara.

Džej Zi koji je objavio svoj prvi album 1996. godine, izveo je više od 20-ak svojih hitova kao što su “Hard Knock Life“, “99 Problems“ and “Dirt Off Your Shoulder“.

Povezana vest:  Kortni Lav radi na dokumentarcu o Kurtu Kobejnu?

Orkestar je svirao numere poput “New York State of Mind“ Bilija Džoela, “New York, New York“ Frenka Sinatre i mnoge druge numere. Kada se presvukao u crno odelo Džej Zi je izveo “Empire State of Mind“ sa Kizovom, dok je Nas je izveo numeru “N.Y. State of Mind.“

On se pred kraj nastupa zahvalio ljudima koji više nisu među živima kao što su Notorius Big i Don Kornelius.