demi-lovato-seventeen

Demi Lovato: Pila sam i drogirala se zbog loše slike o sebi, hvala Seleni Gomez i Majli Sajrus što su bile uz mene
 
Mnogima je bilo teško poverovati da se Demi Lovato (19), naizgled srećna i uspešna teen glumica i pevačica, prošle godine samoinicijativno prijavila u rehabilitacioni centar zbog nagomilanih emocionalnih problema. U intervjuu za magazin Seventeen, Demi je otkrila sve o svojim teškim trenucima.
Demi se danas sasvim oporavila, ali rane su još sveže. Svojim primerom želi da pomogne mladima da potraže stručan savet i ne potiskuju ono što ih muči.
-Iako sam izgledala srećno, puno me je toga mučilo. Zbog loše slike o sebi, počela sam se izgladnjivati, a kako bih umanjila bol, nažalost, kao i mnogi tinejdžeri, pila sam alkohol i drogirala se. Ponekad bih se i povređivala, a uzimala sam i lekove za smirenje na svoju ruku. Moji su problemi počeli još kad sam bila devojčica. Otac nas je napustio kad mi je bilo tri godine, a već sa sedam patila sam od depresije. Kasnije sam imala problema s težinom, zbog čega mi školski kolege nisu dali mira, bila sam stalno na meti njihovih bezobraznih komentara. Sa 12 godina sam se odlučila školovati kod kuće jer je bilo nemoguće podneti taj pritisak – ispričala je Demi Lovato za Seventeen.
Dodala je da je hospitalizovana zbog povređivanja te da je za dlaku izbegla smrt.
-Zaista ne znam šta bi se dogodilo da nisam potražila pomoć. Lečnici su mi rekli da sam se mogla ozbiljno povrediti i umreti – kaže Lovato.
Ova 19-godišnjakinja kaže da se često osećala vrlo neprivlačnom iako su joj svi govorili da je lepa.
-Svi su mi govorili da sam prelepa, ali ja se nisam tako osećala. Samo sam se koncentrisala na svoje loše tačke. Sad se osećam dobro u svojoj koži. Možda bih mogla neke delove zategnuti vežbom ili sportom, ali sasvim sam zadovoljna slikom. Kad čujem taj glasić koji mi govori da sam ružna i debela, nastojim ga ignorirati. Jer najvažnije je biti samopouzdan – kaže.
Demi ističe da je bitno imati pozitivan stav.
-Pa šta ako nisam mršava kao grančica! Dobro se osećam u svojoj koži i zadovoljna sam svojim izgledom. Ne treba mi niko to reći, a najmanje neki dečko. Sad znam koliko vredim. Pronašla sam novu snagu – smatra Demi. Dodala je da se u prošlosti znala okruživati ljudima koji su imali negativni stav i nisu joj bili iskreni prijatelji.
-Selena Gomez i Majli Sajrus uz mene su bile u najtežim trenucima. Puno mi je značila njihova podrška. Prijatno me je iznenadila i Tejlor Svift koja mi se također javila iako nismo posebno bliske, a nije me zaboravila ni Kim Kardašijan. Divan je osećaj znati da niste sami u svemu i da ima dobrih ljudi – rekla je Demi.
Trenutno nije u vezi, ali nije zbog toga posebno tužna.
-Želim da s nekim ko će biti velika podrška. Ne moram biti u vezi samo radi veze – rekla je Demi koja je čak pružila ruku pomirenja svom bivšem dečku Džou Džonasu.
-Ne volim biti negativna. Jer vas to samo vuče na dno. Mislim pozitivno i delujem pozitivno – ističe Demi koja se posebno veseli ovogodišnjoj svetskoj turneji.

 

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD