gererd_pike_barselona_osasuna

Poraz Barselone od Osasune, Lekić dvostruki strelac

 

Fudbaleri Barselone izgubili su večeras u Pamploni od Osasune sa 3:2 u utakmici 23. kola prvenstva Španije. Srpski internacionalac Dejan Lekić bio je strelac prva dva gola za domaći tim. Bivši napadač Zemuna i Crvene zvezde savladao je gostujućeg golmana u 5. i 22. minutu.

On je bio strelac i prošlog vikenda, kada je doneo izjednačenje svom timu za konačnih 1:1 u duelu sa Sportingom iz Hihona. Barselona je u 51. minutu smanjila na 1:2 golom Aleksisa Sančesa, ali je već u 56. Raul Garsija vratio Osasuni dva gola prednosti.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 17. kola Bundeslige

Poraz aktuelnog svetskog, evropskog i španskog prvaka u jednom od najslabijih izdanja ove sezone ublažio je Kristijan Teljo u 73. minutu. Do kraja meča igrači Osasune pogodili su stativu, dok su gosti imali nekoliko prilika za gol, ali se dobrim odbranama istakao golman Andres Fernandez.

U 81. minutu Kataloncima je poništen gol zbog diskutabilnog ofsajda. Barselona je ostala na sedam bodova zaostatka za vodećim Real Madridom, koji sutra igra na svom terenu protiv Levantea. Osasuna se popela na šesto mesto, koje deli sa Atletiko Madridom.

Povezana vest:  Crnogorci i Rusi zadovoljni kaznom UEFA