mos i fss

Nastavak uspešne saradnje Ministarstva sporta i FSS

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, predsednik Fuzdbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović potpisali su danas ugovor kojim se definiše vlasništvo nad Kućom fudbala.
Ovim aktom, koji je ministarka Marić potpisala u ime Republike Srbije određeni su suvlasnički delovi sportskog kompleksa na čijoj su izgradnji udruženim snagama radili Ministarstvo omladine i sporta, FSS i opština Stara Pazova.
-Potpisivanje ovog Ugovora rezultat je odluke Vlade Srbije iz 2009. godine i predstavlja brigu države o uloženim sredstvima, odnosno o 17 odsto učešća države – izjavila je ministarka. 
Prema njenim rečima, Ministarstvo omladine i sporta učestvovalo je u izgradnji prve i druge faze ovog objekta i završilo deo izdradnje treće faze, odnosno tribina.
Kako je istakla, ovaj sportski kompleks predstavlja najbolji primer kako bi država trebalo da brine o sportskoj infrastrukturi koja je u njenom vlasništvu. 
Karadžić je dodao da je objekat izgrađen uz podršku FIFA i UEFA i da predstavlja živu kuću srpskog fudbala.
-Ovaj centar koji je postao veoma poznat u celoj Evropi namenjen je svima koji žele da se u njemu pripremaju – rekao je Karadžić.
Radinović je naglasio je da je veoma ponosan na ovaj projekat koji je reprezentativan, ne samo na nivou Srbije, vea i šire i dodao da ć opština Stara Pazova pokušati da se kandiduje za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona. 
Nakon potpisivanja Ugovora, Karadžić je ministarki Marić uručio plaketu za izuzetan doprinos razvoju srpskog fudbala, kao i dres nacionalnog tima sa brojem 64, koji simbolieno predstavlja broj polja na šahovskoj tabli.

Povezana vest:  Čelsi i Portsmut u četvrtfinalu FA kupa