Rafael Nadal RG

Nadal: Mogao bih godinu da završim na prvom mestu

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da bi godinu mogao da završi na prvom mestu, iako na danas objavljenoj ATP listi zauzima peto mesto. Nadal je juče osvojio osmu titulu na Rolan Garosu i tako postao prvi teniser koji je na jednom grend slem turniru osvojio osam titula. On je u finalu pobedio sunarodnika Davida Ferera 3:0 u setovima.
Prema pravilima, teniser koji odbrani titulu ne dobija bodove, pa je Nadal sa četvrtog pao na peto mesto. Ferer, koji je prvi put igrao u finalu nekog grend slem turnira, sada zauzima četvrto mesto na ATP listi.
Osvajač 12 grend slem titula Nadal će do kraja godine braniti samo 90 bodova, pošto je veći deo prošle sezone propustio zbog povrede kolena. 
-Imamo još šest meseci. Mogao bi ponovo da budem prvi na svetu ako nastavim da igram na ovom nivou i ako me poštede povrede. Ali, to nije 100 odsto sigurno – rekao je Nadal, prenela je agencija Rojters. 
-Ako želite da budete prvi, morate da igrate tokom cele sezone. Morate da igrate dobro, pošto su i drugi igrači dobri. Moram da osvajam mnogo bodova ako želim da mi se ukaže šansa da budem prvi teniser sveta na kraju sezone – dodao je španski teniser. 
Nadal je odlučio da odustane od turnira u Haleu, pa će tako promeniti plan priprema za Vimbldon.
-Nadam se da ću biti spreman za Vimbldon. Neću igrati mnogo pre toga što uopšte nije idealna situacija pred grend slem kakav je Vimbldon, koji se igra na travi i uslovi su potpuno drugačiji. Ali ako prođete prvih nekoliko kola, sitacija se menja – dodao je on. 
Ujak i trener petog igrača sveta Toni Nadal rekao je da mnogi igrači na travi mogu da pobede Rafaela Nadala.
-On može da osvoji Vimbldon, ali to mogu da urade i ostali (Novak) Đoković, (Rodžer) Federer ili (Endi) Marej. Na Vimbldonu mnogi mogu da ga pobede jer loptica ide brže i teže je kontrolisati – rekao je Toni Nadal.

Povezana vest:  ATP RIM, Troicki u drugom kolu Rima