Whitney-Houston

Sahrana Vitni Hjuston biće krajem nedelje u Nju Džersiju
 
Prema pisanju američkih medija, sahrana pokojne dive Vitni Hjuston trebala bi biti krajem nedelje, verovatno četvrtak ili petak, u njenom rodnom Nju Džersiju.
Kancelarija sudske medicine u Los Anđelesu potvrdila je da je njeno telo predano porodici u ponedeljak.
Prema informacijama The Associated Pressa, komemoracija za pevačicu mogla bi se održati u Newark’s Prudential centru koji ima kapacitet od oko 18 hiljada ljudi.
Vitni Hjuston je rođena u Njuvarku, a odrasla je u obližnjem Ist Orandžu. Počela je pevati kao dete u baptističkoj crkvi u kojoj je njena majka Sisi vodila hor, a u njemu je pevala i njena rođaka, slavna pjevačica Diona Varvik.
Pronađena je mrtva u kadi u hotelskoj sobi Beverly Hilton hotela u subotu u kojem je odsela zbog dodele Grammyja na kojem je trebala nastupiti.
Prvi rezultati istrage smrti pokazali su da je umrla od smrtonosne kombinacije alkohola i lekova koje je dobila na recept. Ali, rezultati toksikoloških istraživanja biće gotovi tek za četiri do šest nedelja.
Vest o Vitninom tragičnom odlasku potresla je i američkog predsednika Baraka Obamu. PR Bele kuće Džej Karnej izjavio je da je predsednik Obama svojim mislima i molitvama uz porodicu pokojne pevačice, a posebno uz njenu kćerku. Kazao je da nije teško biti obožavatelj pevačice zbog njenog ogromnog talenta i dodao da je tragedija izgubiti nekoga tako talentovanog u tako mladim godinama.

 

Povezana vest:  Tužba protiv Aksla Rouza