Ozzy_Osbourne

OZI OZBORN NA UŠĆU

Potvrđena lista izvođača osmočasovnog spektakla 28. juna

 

Na koncertu grupe „Ozi Ozborn i prijatelji“, 28. juna na Ušću, nastupiće još pet rok i metal bendova te će taj muzički spektakl trajati više od osam sati, potvrdila je danas „Avalon produkcija“. Zbog teške bolesti gitariste Tonija Ajomija, grupa „Black Sabbath“ (Blek Sabat) nije mogla da održi svoju evropsku turneju, te će u svim predviđenim terminima i gradovima, uključujući i Beograd, nastupiti grupa „Ozi Ozborn i prijatelji“, koju pored čuvenog pevača čine i basista Gizer Batler i gitarista Zak Vajld.

Specijalni gost Ozija Ozborna, sa kojim će izvesti neke od najpoznatijih pesama grupe „Black Sabbath“ biće i kultni gitarista Sleš. Neposredno pred nastup „Ozija Ozborna i prijatelja“, publika na Ušću imaće priliku da čuje rok bend „The Cult“ (Kalt). Pevač Ian Estburi i gitarista Bili Dafi potvrdili su da će novi studijski album „Weapon of Choice“, koji producira čuveni Bob Rok, biti objavljen 22. maja i da predstavlja povratak na zvuk kultnih pesama „She Sells Sanctuary“, „Rain“ i „Sweet Soul Sister“.

Povezana vest:  Prijatelji Ejmi Vajnhaus: Ona se ubija pićem!

Prvi put u Beograd dolazi i ceo bend gitariste Zaka Vajlda – „Black Label Society“ (Blek Lejbel Sosajati), koji je, prema oceni „Avalona“, na vrhu liste želja mnogih ovdašnjih rok i metal fanova već godinama. Nastupiće i britanska grupa „Paradise Lost“ (Paradajz lost) koja je sa 12 albuma i odličnim nastupima u Srbiji i regionu već stekla verne obožavaoce.

Povezana vest:  Sanja Ilić & Balkanika objavili spot za englesku verziju pesme “Nova deca”

Krajem aprila izlazi i njihov 13. studijski album „Tragic Idol“ čiji je omot radio avangardni pariski umetnik „Valnoir“, poznat i po saradnji sa grupom „Laibać“ (Lajbah). Koncert će održati i blek metal bend „Satyricon“ (Satirikon). Popularni Norvežani iza kojih stoje dve decenije karijere i sedam albuma, dolaze nakon što su krajem prošle godine završili turneju po Južnoj Americi i počeli da rade na novom albumu.

Zanimljivo je da je pevač i gitarista Sigur Vongraven u saradnji sa italijanskom vinarijom „Luca Roagna“ pre dve godine lansirao i nezvanično „blek metal“ vino koje nosi njegovo ime.  Čast da otvori celonoćni spektakl na Ušću imaće jedan od najvećih regionalnih metal bendova „Sanatorium“ iz Makedonije.

Povezana vest:  Kad Japanci zasviraju “Mesečinu” i “'Ajde Jano”

Ulaznice za ovaj muzički događaj mogu se kupiti po nepromenjenim cenama od 2.990 (Parter 1), 3.990 (Parter 2) i 4.500 dinara (Golden Circle). Ulaznice kupljene za koncert grupe „Black Sabbath“ važe i za ovaj svojevrsni festival i to u istim kategorijama u kojima su i kupljene.  Onima kojima se ne bude svidela lista izvođača koncerta „Ozi Ozborn i prijatelji“, „Avalon produkcija“ omogućila je povraćaj novca na blagajnama gde je ulaznica i kupljena.