janko_tipsarevic_treci_dan

ATP DUBAI

Ðoković: Tipsarević je opasan kad ga krene

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je danas da njegov protivnik u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju Janko Tipsarević nema mnogo mana i da može da bude veoma opasan.

-Tipsarević je solidan sa osnovne linije. Zna da bude veoma opasan kada je raspoložen za igru. Moraću da budem agresivan i da se držim blizu linije. On nema mnogo mana u tenisu – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  WTA MOSKVA, Voznijacki najbolja u Moskvi

Ðoković je plasman u četvrtfinale obezbedio pošto je sa 7:6 (7:5), 6:3 pobedio Ukrajinca Sergeja Stahovskog.

-Očekivao sam da će Stahovski više koristit servis igru, posebno posle prvog početnog udarca. On to dobro radi i danas mi je zadavao dosta problema na riternu. Kontrolisali smo servis gemove sve do početka drugog seta. Srećom iskoristio sam ukazanu šansu i oduzeo mu servis – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  Tomić zbog suđenja ocu odustao od Rima

Ðoković je trijumfom protiv Stahovskog uspeo da veže 31. uzastopnu pobedu protiv igrača koji ne spadaju u TOP 50.  Poslednji put kada je izgubio od tenisera izvan najboljih 50 bilo je u junu 2010. godine kada ga je savladao 74. igrač na svetu Ksavijer Malis iz Belgije. Tipsarević je duel sa Ðokovićem zakazao, pošto je uspeo da pobedi Italijana Flavija Chipolu sa 2:1, iako je prvi set prepustio protivniku u taj brejku.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Monako predao Tipsareviću, Srbija - Argentina 2:3

Drugi reket Srbije je u nastavku popravio igru i rezultatom 6:7 (2:7), 6:1, 6:1 obezbedio plasman u četvrtfinale.