Zeljko_RTS

EUROSONOG 2012
Pesmu Željka Joksimovića slušamo premijerno u subotu, 10. marta
 
Sporijeg ili bržeg ritma? Balada ili pravi pop? Sa tipičnim balkanskim motivima ili nešto sasvim, sasvim, novo? Kakva će zaista biti pesma Srbije na predstojećem evrovizijskom takmičenju u Azerbejdžanu koju potpisuje Željko Joksimović, javnost naše zemlje saznaće u subotu 10. marta u specijalnoj televizijskoj emisiji Radio-televizije Srbije pod nazivom „Evropska pesma“.
Prijatna višemesečna neizvesnost oko numere Željka Joksimovića sa kojom će se Srbija predstaviti na evrovizijskoj pozornici ovog maja u Bakuu je završena. Zvanično predstavljanje „evropske pesme“ Srbije 2012. godine održaće se u jednočasovnom televizijskom šou programu kakav se retko organizuje na ovim prostorima.
Gledaoci Javnog medijskog servisa emisiju će moći da prate uživo iz studija u Košutnjaku na Prvom programu, Satelitskom programu RTS, Internet protalu RTS kao i na zvaničnom sajtu Pesme Evrovizije od 21 čas.
Šou program pod nazivom „Evropska pesma“ biće prilika da čujemo i najveće hitove iz bogatog muzičkog i filmskog opusa Željka Joksimovića, ali ovog puta u potpuno novom ruhu. Pesme koje svi volimo Joksimović će premijerno izvesti zajedno sa njegovim bendom, ali u pratnji oko 40 muzičara Simfonijskog orkestra RTS-a.
Specijalni gosti emisije su dobro poznati muzičari našeg regiona i dugogodišnji saradnici našeg predstavnika na Pesmi Evrovizije ove godine: Jelena Tomašević, Bora Dugić, Ivan Bosiljčić, Hari Varešanović i Halid Bešlić. U prisustvu velikog broja svojih i evrovizijskih fanova, na posebnoj glamuroznoj bini i u malo drugačijoj od standardne televizijske forme za ovu vrstu programa, čućemo i „Evropsku pesmu“ Željka Joksimovića.
Voditelj programa biće mlada, ali već u javnosti afirmisana glumica Tamara Aleksić. Emisiju „Evropska pesma“, prvi put i u tehnologiji visoke rezolucije (HD) potpisuje evrovizijski tim RTS-a za Baku 2012. godine.
Subota, 10. mart od 21 čas, uživo na RTS 1, Satelitskom programu i na Internet portalu.

 

Povezana vest:  Carl Cox i Maceo Plex u specijalnom b2b setu ispisuju nove stranice klabing istorije na Exitu!