Gvardiola: Zabiće Mesi i šest puta na istoj utakmici

-Svedočili jednoj od najposebnijih noći u životu Lionela Mesija – prvo je što je novinarima na press-konferenciji u Barseloni izjavio Žozep Gvardiola nakon utakmice s Bajerom.
Njegova ekipa je na Nou Campu u uzvratnom meču osmine finala Lige šampiona deklasirala Bajer iz Leverkuzena 7-1, a Lionel Mesi briljirao je s pet postignutih pogodaka.
Ranije ove sezone trener Barselone najavio je da će Mesi prestići legendarnog Cesara Rodrigueza Alvareza, rekordera s 235 pogodaka u Barsinon dresu. Mesi je trenutno na 228.
-Nikad nisam gledao Cesara, ali čuo sam da je bio čudesan fudbaler. Imam zato sreću što gledam Lea Mesija. Neverovatno je što je uspeo postići u 24 godine života. Kad jednog dana napokon prestigne Cesara, mislim da mu moramo napraviti veliku zabavu na Nou Campu. Pozvaćemo sve naše navijače da mu tada pruže ovacije kakve zaslužuje – rekao je Gvardiola nastavivši:
-Nije lako zabiti niti jedan gol na utakmici Lige šampiona, a kamoli pet. Možemo biti počašćeni što imamo Lea u našim redovima. Siguran sam da će doći dan kada će na istoj utakmici dati i šest golova.
Gvardiola je čestitao Apoelu na prolazu u četvrtfinale, te izjavio da bi najradije za protivnika u četvrtfinalu italijanski Milan.
-Zašto? Zato jer smo s njima ove sezone već igrali i jako ih dobro poznajemo.
Nakon utakmice Mesi nije bio od velikih reči i uglavnom skroman.
-Najbitnije je da smo prošli dalje. Ništa nije bitnije od toga u ovoj utakmici -rekao je Mesi te dodao: – Ne znam koga bih najviše voleo u četvrtfinalu. U toj fazi takmičenja su pred vama sve teški suparnici, tako da je svaki klub novi izazov – dodao je Mesi i završio uz reči:
-Želimo kao i uvek pobediti sve i svakoga. Tako će biti i sada. Želimo pobedu u svakoj utakmici Primere ili Lige šampiona. To je naša misija.

Povezana vest:  Mojs: Malo sam razočaran što smo primili gol