filip filipovic

Filipović: Sada stiže pravo takmičenje

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je posle pobede protiv Španije da nacionalnoj reprezentaciji tek sada predstoji pravo takmičenje na prvenstvu Evrope u Budimpešti.
Srbija je danas u poslednjem kolu B grupe posle velike borbe savladala Španiju sa 8:6 i izborila plasman u četvrtfinale.
-Položili smo ispit. Svi znaju da smo bolji, ali u nekim okolnostima je to teško pokazati. Dobro smo krenuli, ali su se Španci vratili. Imali smo kontrolu pre svega u odbrani, u napadu još nešto treba da se popravi, a sada stiže pravo takmičenje – izjavio je Filipović posle meča za sajt Vaterpolo sveza Srbije.
On je dodao da je nebitno ko će biti protivnik u četvrtfinalu.
-Najbitniji smo mi sami. Kada igramo kako treba, sve je u našim rukama. Može da se kaže da smo prvo pobedili sami sebe, a tek onda Špance. Razlika u kvalitetu postoji i to smo pokazali – zaključio je Filipović.
Jedan od junaka pobede srpskog tima, golman Gojko Pijetlović, istakao je da je pobeda došla u pravo vreme.
-Svaka čast ekipi. Šut nije išao baš kako treba, ali je na kraju i to krenulo. Samo da odbranu odigramo ovako i biće uspeha. Za njih je bilo rasterećenje da igraju protiv nas, nama je bilo opterećujuće. Ipak, još ništa nismo uradili, ali posle ovakvog meča moramo da budemo strpljivi, pažljivi, i biće dobro – kazao je Pijetlović.
Odlični Miloš Ćuk dva puta je zatresao mrežu Španaca.
-Jako mi je drago što je pobeda stigla u teškoj, napetoj utakmici. To nam mnogo znači na psihološkom planu. Krenuli smo da se dižemo, igramo sve bolje. Zadovoljan sam, sada se okrećemo četvrtfinalu i verujem biće još bolje nego danas – rekao je Ćuk.
Stefan Mitrović je naveo da su on i saigrači zbili redove, svesni značaja današnje utakmice.
-Znamo šta je značila ova pobeda, nismo mislili da se u poslednjem kolu borimo za prolaz dalje. Jako teška serija, tri jake utakmice, zahtevo i fizički i emotivno. Raduje nas, jer smo se digli, od poraza preko remija do pobede. Još tri utakmice, pucamo na finale kao cilj – poručio je Mitrović.
Ranije danas u okviru B grupe Francuska je pobedila Nemačku sa 8:7, a u poslednjem meču od 20.30 sati igraju Mađarska i Hrvatska.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA SRBIJE, Pobede Zvezde i OFK Beograda