reprezentacija srbije bazen

Srbija pobedila Španiju za četvrtfinale prvenstva Evrope

Vaterpolo reprezetacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Budimpešti, pošto je danas u poslednjem kolu B grupe savladala selekciju Španije sa 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3).  Srbija je posle pravog „rovovskog rata“ u većem delu utakmice, a potom dominacije u završnici, srušila otpor Španaca, čime je ostala u konkurenciji za odbranu titule osvojene pre dve godine u Ajndhovenu.
Srbija je pre svega odličnom igrom u odbrani, na čelu sa sjajnim golmanom Gojkom Pijetlovićem, pronašla ključ za plasman u četvrtfinale.
Već na startu je bilo jasno da izabranici Dejana Savića neće imati nimalo lak zadatak protiv Španaca, koji su posle početog vođstva Srbije od 2:0 uspeli da uzvrate i izjednače golovima Espanjola.
Usledila je velika bitka u bazenu, ali na uštrb preciznosti. Da ta četvrtina ne prođe bez golova, pobrinuo se Miloš Ćuk sjajnim šutem kojim je Srbiju ponovo doveo u vođstvo – 3:2.
Treću četvrtinu otvorio je efektnim golom Dušan Mandić, ali je neumoljivi Espanjol držao priključak za Špance – 4:3.
Ta poziciona igra nastavila se i u poslednjem delu – prvo je Ćuk neodbranjiovo zatresao mrežu protivnika, ali je Espanjol ponovo pokazao da je glavni adut Španaca – 5:4, da bi Stefan Mitrović povećao na 6:4, Aleksić ponovo pogodio za „plus tri“ .
Gol kojim su otklonjene sve dileme po pitanju konačnog ishoda postigao je Andrija Prlainović u poslednjem minutu za nedostižno vođstvo (8:5).
Golove za Srbiju postigli su Ćuk 2, D.Pijetlović, Filipović, Mandić, Mitrović, Aleksić i Prlainović, a za Španiju Espanjol 4 i Molina 2.
Srbija u četvrtfinalu u sredu igra najverovatnije protiv Italije, ili Grčke.

Povezana vest:  Novi poraz vaterpolistkinja Srbije na EP, Ruskinje ubedljive