TO-SELENA-cover

Selenin muž objavio knjigu o poznatoj tehano pevačici
 
Udovac čuvene tehano pevačice Selene, Kris Perez objavio je knjigu „To Selena, With Love“ (Seleni sa ljubavlju) u kojoj otkriva intimne detalje o životu ove pevačice.
„Mislio sam da treba da bude iskrena i dostojanstvena. Znam da postoje stvari zbog kojih bi se osećao neprijatno ali mislim da sam knjigu napisao sa poštovanjem“, rekao je Perez, 42, u intervjuu AP-u.
U knjizi, koja se nedavno pojavila u SAD, Perez piše o prvom susretu sa Selenom Kvintanilom koju je predsednica njenog fan kuba ubila 31. marta 1995. godine dve nedelje pre pevačicinog 24. rođendana.
Američko-meksička pop pevačica bila je senzacija u tehano svetu sa hitovima poput „Como la flor“, „Bidi Bibi Bom Bom“ i „El ćico del apartamento 512“.
„Kada je Selena umrla preplavila su me sećanja. Morao sam najpre da se izborim sa njima. Kada sam odlučio da napišem knjigu ponovo sam ih izvukao na svetlo dana. Bio je to divan proces. Dobro je ponovo se setiti prošlosti ali ne mogu da kažem da sam se ponovo zaljubio u nju jer nikada nisam ni prestao da je volim“, rekao je Perez.
Perez se upoznao sa Selenom kada je postao gitarista u njenom bendu „Los Dinos“. Bend su činili Selenin otac, brat i sestra.
U knjigi Perez priznaje da se kaje što nije bolje štitio svoju suprugu i odbacuje glasine da je pevačica bila trudna kada je ubijena.
Prvi deo knjige bavi se tajnom vezom Pereza i Selene koja je opisana i u filmu „Selena“ iz 1997. godine u kome je pevačicu glumila Dženifer Lopez.
Selenin otac protivio se vezi i optuživao je Pereza da je bio sa njegovom ćerkom samo zbog novca. Pereza je prihvatio tek pošto se par tajno venčao 1992.
U knjigi Perez Seleninog oca opisuje kao izvanrednu osobu i tvrdi da ga i dalje mnogo voli i poštuje.
„Nismo se slagali ali ga volim i poštujem kao oca. Baš sam pre neki dan otišao do njega i odveo svoju decu da ga vide. Mi smo i dalje porodica“, rekao je on,
Perez kaže i da je muzika za Selenu bila samo posao dok je istinski volela modu. „Imala je gomile skica, a većina odeće koju je nosila bili su njene ideje“.
Posle smrti Selene, gitarista koji živi u San Antoniju, formirao je Kris Perez bend koji je 1999. osvojio Gremija, a 2001. se oženio Venesom Vilanuevom.
Par se nekoliko godina kasnije rastao ali imaju dvoje dece.
„Kao što je Selena uvek govorila “Ništa nije nemoguće ako se potrudiš“. To uključuje i nastaviti sa životom“, kaže Perez.

 

Povezana vest:  Stigla "Futuristička nostalgija" Dua Lipe