Ferrari_pit_stop
FORMULA 1
Šef Ferrarija: Nisam zadovoljan novim bolidom, Red Bull je i dalje ispred nas

Šef ekipe Ferrarija Stefano Domenikali u intervjuu za Gazzettu dello Sport priznao je da Red Bull Racing Team i dalje ima bolju ekipu uoči početka nove sezone Svetskog prvenstva u Formuli 1.
-Red Bull je i dalje ispred nas – rekao je Domenicali pozabavivši se potom stanjem u austrijskoj ekipi.
-Mark Veber je ondje u identičnoj situaciji kao Felipe Masa kod nas. Mora davati 200 posto svojih mogućnosti da bi se probio ispred Fetela. Nadam se ipak da će između njih ove sezone biti ozbiljne konkurencije – rekao je 46-godišnji Italijan otkrivši time da bi njegovoj momčadi odgovaralo kad bi se oba Red Bullova takmičenja ponovno „tukla“ za bodove na svakoj trci poput sezone 2010. godine.
Kad je u pitanju novi Ferrarijev bolid, F2012, Domenikali je objasnio da nije baš toliko nezadovoljan kao što se činilo iz njegovih prvih izjava.
-Nisam zadovoljan s performansama našega novog bolida i to nije tajna. Ali, razlog tome isključivo leži u činjenici što F2012 zasad ne odgovara ciljevima koje smo zacrtali, a ne u tome tome što smo sporiji od ostalih ekipa. Da bismo mogli procenti na čemu smo, moraćemo, međutim, sačekati najmanje četiri trke.
Prva je na rasporedu idućeg vikenda u Melburnu za Veliku nagradu Australije.

Povezana vest:  Niko Rozberg pobednik VN Austrije