f1_grand_prix_logo

Šumaher: Imamo konkurentno vozilo

Vozač Mercedes GP Mihael Šumaher izjavio je danas da će vozila tog tima ove sezone biti „konkurentna“, ali da nije siguran da li će moći da trijumfuju u šampionatu Formule jedan. Sedmostruki svetski šampion rekao je da ne očekuje da će „Mercedes od početka pobeđivati“, već da će pokušati da osvoji što više bodova. Šumaher je danas, trećeg dana predsezonskih testova u Valensiji, vozio 82 kruga i ostvario treće vreme od jednog minuta, 12 sekundi i 43 stotinke. On je rekao da privikavanje na bolid ide „mnogo lakše nego što je očekivao“.

Povezana vest:  Pet trka ove sezone u F1 počinju sat vremena ranije

Najbrži na današnjim testovima bio je Fernando Alonso iz Ferarija, koji je vozio 127 krugova i ostvario najbrže vreme po krugu od 1:11,47, dok je drugi bio Pedro de la Rosa iz BMW Zaubera sa 1:12,09.

 

Šumaher veruje da će Reno biti konkurentan

Vozač Mercedesa Mihael Šumaher izjavio je danas da će tim biti konkurentan ove sezone, ali da nije siguran da li će moći da osvoji titulu u Formuli jedan. Šumaher je, prilikom testiranja u Valensiji, rekao da ne očekuje da Mercedes „pobeđuje od početka“, kao i da će se truditi da sakupi što više bodova. On je danas prešao 82 kruga pre nego što je morao da se povuče zbog kvara. Na stazi u Valensiji zabeležio je treći najbrži krug.

Povezana vest:  FORMULA 1, VN BAHREIN, Vozilo Fors Indije pogodio Molotovljev koktel u Bahreinu

Ovo je 41-godišnjem Šumaheru bio prvi puni radni dan od kada se vratio u Formulu jedan posle tri godine pauze.

-Ponovno privikavanje na F1 i bolid je mnogo lakše nego što sam očekivao – rekao je Šumaher.