robertson_partizanFantastična – ISTORIJSKA pobeda Partizana nad Barselonom

Partizan – Barselona 67:66 (61:61 – 23:12, 12:12, 8:23, 18:14, 6:5)

 

Košarkaši Partizana pobedili su špansku Baselonu posle produžetka i čekanja odluke sudija od 10 minuta zbog, navodne sporne situacije koju je inicirao trener gostujuće ekipe. Frenetično navijanje 8.125 fanova crno belih, nošeni od prve stotinke i odličnog starta utakmice košarkaši Partizana ostvarili su istorijski podvig. Pobedili su najbogatiji evropski klub, pobedili su sudije i trenera barselone koji je, činilo se, hteo da iskoči iz kože i trčeći pobegne na Iberijsko poluostrvo.

Od starta su crno beli vodili da bi u trećoj četvrtini gosti poveli ali srcem i skok igrom beogradski tim se vratio u igru i došao do produžetka. U produžetku su oba tima dosta grešila ali sila je bila uz domaći tim.

Povezana vest:  EVROLIGA, Panatinaikos pobedio Žalgiris

U poslednja dva minuta domaći su ušli sa tri poena minusa. Roberts je 70 sekundi pre kraja zakucao, a 21 sekund pre kraja Rašić je stao na liniju penala. Gorbari su poručili – „Pomozi Bože“. Nije ni Aleksandar Đorđević mogao da sedi, aplaudirao je crno belima. Čovek koji je jedini sa Barsom slavio u Beogradu, takođe posle dodatnih pet minuta.

Rašić je pogodio oba puta. Partizan je vodio 67:66. Lakovič vodio napad, dodao do Majkela, a on promašio. Srpski prvak je bolji od španskog.

Povezana vest:  NBA vesti, Odlična partija Vladimira Radmanovića

Slavlje igrača, ludilo navijača – ma eksplodirao Pionir ali…

Sudije su morale da gledaju snimak, oko 10 minuta, zbog navodnog izbacivanja lopte sa obruča. Drama, navijači su pevali „Ne damo pobedu“, „Lopovi“… I nisu hteli da je daju. Prvo je odluka sudija bila da je Barsa pobedila. Posle novog razmatranja, novog ludila i objašnjavanja pravila sudijama oni su se predomislile i proglasili Partizana pobednikom meča.

Trener Vujošević sada ima skor od dve pobede i to nad Panatanaikosom i sada Barselonom.

-Kada je isteklo vreme, kada lopta igra po obruču i kada izlazi iz koša ona može da se dira. Trener Barselone je insistirao na tome i vršio pritisak na sudije. Ostvarili smo pobedu i igramo utakmicu po utrakmicu. Učinili smo više nego što smo očekivali, nego što smo zacrtali. Igrali smo bolje u prvom poluvremenu ali smo pali u nastavku. Velika zahvalnost publici i košarkašima – rekao je Vujošević odmah posle utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent pauzira sedam do deset dana zbog povrede tetive

Partizan – Barselona 67:66 (61:61 – 23:12, 12:12, 8:23, 18:14, 6:5)

navijaci_partizan_protiv_barselonePartizan: Roberts 12, Sinovec, Mekejleb 4, Kecman 5, Str. Milošević 2, Rašić 11, Mitrović 2, Božić 10, Veseli 13, Đekić, Vraneš 6, Ste. Milošević 2.

Barselona: Bazile 7, Trijas, Rubio 8, Lakovič 14, Navaro 7, Vaskez 2, Ndong 8, Moris 2, Sada, Lorbek 10, Majkel 8, Grimau.