milan_topalovic3. AXAL GRAND  FESTIVAL
Milan Topalović miljenik publike

Milan Topalović Topalko je apsolutni pobednik 3. Aksal Grand festivala! Topalko je ovu titulu zaslužio nakon sabiranja glasova žirija (6 bodova) i publike (maksimlanih 12 poena, a osvojio je nagradu od 35.000 evra. Prva nagrada žirija(15.000 evra) u čijem sastavu je bilo 51 član, ljudi iz muzičkog, javnog života Srbije, pripala je Saši Matiću, inače za one koji ne pamte ili ne znaju pobedniku prvog Aksal Grand festivala, drugu nagradu i 10.000 evra osvojila je Zorica Brunclik, koje dugo nije bilo na muzičkoj sceni, a treću nagradu u iznosi od 5.000 evra osvojila je šarmantna Tanja Savić.
Publika koja je glasala putem SMS-a, imala je sasvim drugačije kriterijume i po ko zna koji put u Srbiji dokazala da se mišljenja žirija i njeno mišljenje neverovatno razlikuju. Tako je publika za svog favorita izabrala Milana Topalovića koji je osvojio 15.000 evra, drugoplasirani je Darko Lazić sa nagradom od 10.000 evra, a trećeplasirani Dušan Svilar, dobio je 5.000 evra. 
Ali nije sve izgledalo tako lako kao što sada piše. Borba za prvo mesto bila je neizvesna do poslednjeg trenutka i poslednjih glasova. Na prvom mestu je bila Tanja Savić sa svojom pesmom „Incident“, u stopu je pratio Nikola Rokvić sa numerom „Med i slatko grožđe“. A onda je Tatjana Ferendino, PR Comtrade grupe saopštila da je publika 12 poena dala Milanu Topaloviću koji je zaista maestralno otpevao pesmu „Zavet“.
Topalko je izašao na scenu, zahvalio se publici koja je glasala za njega i pokazala da ovaj momak stvarno nije slučajno zalutao u finale Zvezda granda 2009. godine. A naravno kao prvai profesionalac Milan Topalović se zahvalio i članovima stručnog žirija. 
Nagrade su kolegama koji su osvojili prva mesta uručile legende našee narodne, Predrag Živković Tozovac i Predrag Cune Gojković, koji su naglasili da im je izuzetna čast i zadovoljstvo što odličja predaju mladim ljudima i dostojnim naslednicima u svetu narode muzike.

Povezana vest:  Jelena Rozga i Toni Cetinski vas pozivaju na Music Week festival na Ušću

Galeriju fotografija sa 3. Axal Grand festivala pogledajte OVDE!