joksimovic_koncert (1)

EUROSONG 2012

Joksimović nastupa prvi u drugom polufinalu “Evrosonga“

 

Predstavnik Srbije Željko Joksimović će pesmu “Nije ljubav stvar“ izvesti 24. maja, kao prvi izvođač u drugom polufinalu „Pesme Evrovizije 2012.“, odlučeno je danas žrebom u azerbejdžanskoj prestonici Bakuu.

Na tradicionalnom susretu šefova delegacija zemalja učesnica „Pesme Evrovizije“, koji su počeli juče u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, danas je održan žreb kojim je određen redosled nastupa 42 takmičara tokom prvog i drugog polufinala 57. izdanja „Evrosonga“. preneo je RTS. Željko Joksimović je kompozitor i izvođač ovogodišnje evrovizijske pesme Srbije. Autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović.

Povezana vest:  I Bosna i Hercegovina odustala Evrosonga 2013

Postprodukcija i mastering pesme “Nije ljubav stvar“, kao i engleske verzije “Sinonim“ urađena je u Njujorku, u studiju Džejmsa Kruza, višestruko nagrađivanog audio-mastering inženjera, koji je, između ostalog, laureat i devet Gremi nagrada.

Pesma Evrovizije biće održana u Azerbejdžanu 22, 24. i 26. maja u Kristalnoj dvorani Baku, velelepnom zdanju koje se još gradi na obali Kaspijskog jezera. Srbija je kao samostalna država na „Evrosongu“ debitovala pobedom Marije Šerifović i pesme “Molitva“.

Povezana vest:  Sana Garić video spotom najavljuje promociju novog albuma "Svet za Nas".

Ovi će biti naše šesto učešće, dok je za Željka Joksimovića ovo četvrti angažman na ovom muzičkom takmičenju, koje svake godine prati oko 120 miliona televizijskih gledalaca.