Duran_Duran

EXIT FESTIVAL 2012

“Duran Duran“ na festivalu Egzit

 

Na glavnoj bini Egzit festivala 2012. nastupiće jedan od najvažnijih pop bendova svih vremena i legenda nju vejva “Duran Duran“, saopštili su danas organizatori festivala. Sastav koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri prodao više od 80 miliona ploča i promenio živote milionima obožavatelja širom sveta “Duran Duran“ se vraća u Srbiju, nakon spektakularnog koncerta koji je 2006. godine održan u Beogradu, i to kao originalna četvorka, u sastavu Džon Tejlor, Rodžer Tejlor, Nik Rouds i Sajmon Le Bon, uz gitaristu Doma Brauna.

“Duran Duran“ je tokom čitave svoje karijere bio poznat po svojim radijskim pop pesmama, elegantnom novoromantičarskom izgledu i glamuroznim i dekadentnim video spotovima, među kojima je poslednji, snimljen za pesmu “Girl Panic“ krajem prošle godine i u kome se svetski top modeli – Jasmin Le Bon, Sindi Kraford, Naomi Kempbel, Eva Hercigova i Helena Kristensen pojavljuju kao članovi benda.

Povezana vest:  Džulia Roberts: Zaljubljena sam u Adel!

Sastav je tokom bogate karijere osvojio najvažnije muziške nagrade, poput Gremija i Brit nagrada, preko nagrada MTV-ja i “Kju“ magazina, sve do dve Ivor Novello nagrade, dok su im singlovi 14 puta bili na top 10 listi singlova u Velikoj Britaniji, a 21 put u Bilbordovih sto najboljih singlova.

“Duran Duran“ će na Egzit festivalu predstaviti svoj poslednji, 13. po redu album, “All You Need Is Now“ snimljen pod producentskom palicom dobitnika Gremija i velikog obožavaoca benda, Marka Ronsona, a svakako će svi obožavaoci ovog sastava moći da čuju njihove popularne numere kao što su – “Rio“, “Hungry Like the Wolf“, “Girls on Film“, “Ordinary World“, “Come Undone“’, kao i “A View to a Kill“ iz istoimenog filma iz serijala o Džejmsu Bondu.

Povezana vest:  Veliki beogradski koncert grupe Repetitor: Sirova energija 11. juna u bašti kluba Drugstore

Ljubitelje pop melodija svakako će obradovati i vest da je za Fusion binu potvrđen švedski elektronski bend “Little Dragon“. Ovaj sastav je do sada objavili tri studijska albuma, od kojih je poslednji, “Ritual Union“ iz 2011. godine, pobrao pohvale publike i kritike.

Nešto potpuno drugačije predstavlja Happynovisad Stage nastupom imena nezavisne izdavačke kuće “R&S Records“, “Teengirl Fantasy Live“, “Lone“, “Pariah“ i “The Chain“, dok će na Elektrani jedan od najuzbudljivijih nastupa imati “Sneaky Sound System“.

Nastup na ovogodišnjem Egzitu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni “Guns N“ Roses“ i “New Order“, “Plan B“, “Gossip“, rokenrol atrakcija “Wolfmother“, world music senzacija “Buraka Som Sistema“.

Povezana vest:  Rasprodate Early Bird ulaznice za koncerte Ritma nereda u Novom Sadu i Beogradu!

Na Elektrani su potvrđeni “When Saints Go Machine“, dok na svetski poznatoj Dance Areni nastupaju “Avicii“, “Richie Hawtin“, “Laurent Garnier LBS“, “Miss Kittin“, “Felix Da Housecat“, “Totally Enormous Extinct Dinosaurs Live“, “Azari & III live“, “Art Department“, “Maceo Plex“, “Brodinski“, kao i članovi “Cadenza etikete“, Luciano, “Reboot Live“, “Kenny Larkin“, “Robert Dietz“ i “Maayan Nidam“.

Ulaznice za Egzit su u prodaji. Promotivna cena ulaznica je 6.990 dinara, ulaznice za studente i srednjoškolce su 5.490 dinara, dok je redovna cena 10.990 dinara.